Bizimle iletişime geçin

Haberler

CYCLIST TÜRKİYE, SAKARYA MTB CUP ŞAMPİYONU ANTON SINTSOV İLE BİR ARAYA GELDİ

Cyclist Türkiye: Öncelikle, MTB dünyasının en önemli yarışlarından biri olan Novo Mesto’daydınız, yarış nasıl geçti bahseder misiniz?

Anton Sintsov: Novo Mesto her zaman çok fazla seyricinin olduğu harika bir yarış. Bu sene de bir istisna değildi. Yarışa gelecek olursak, Nino Schurter ve Julien Absalon gibi iki büyük bisikletçinin arkasındaydım. Sonrasında ise işler istediğim gibi gitmedi ama bu deneyim benim için özeldi.

CY: En başına dönecek olursak, bisiklet sporuna başlamanız nasıl oldu?

AS: Bisikletten önce pek çok farklı spor branşını denedim. Ta ki 9 yaşımda babamın beni bir bisiklet okuluna yazdırmasına kadar. O andan itibaren bisikletimi her gün sürüyorum diyebilirim.

undefined

CT: Aynı zamanda Sakarya MTB Cup’ta dominant bir performansa sahipsiniz. Yarış ve parkur hakkındaki düşünceleriniz neler?

AS: Parkurun yıldan yıla zorlaştığı bir gerçek. Bu sene daha teknik bir parkur vardı ve bu yarışı daha eğlenceli bir hale getirdi. Ayrıca fazlaca iniş ve çıkışların olması yarışı fiziksel olarak da başka bir seviyeye taşımış. Yarış organizasyonuna gelecek olursak gayet iyiler. Bence karar alıcılar parkura daha fazla teknik bölüm koymaya devam etmeli ki, böylece yarış daha harika bir hal alsın.

CT: Rio 2016 olimpiyatlarında gösterdiğiniz performansla pek çok kayda değer bisikletçiyi geride bıraktınız. Önünüzde hala uzun bir yol olmasına karşın Tokyo 2020 için planlarınız neler?

AS: Şu an için en büyük hedefim bu seviyeyi devam ettirmek. Tabii ki bu süre zarfı içinde daha da güçlenmeye çalışacağım ama tüm bunların içinde bisiklete binmekten keyif almayı da ihmal etmeyeceğim.

CT: MTB branşının gelişimini nasıl değerlendirirsiniz?

AS: MTB gelişiyor, bu bir gerçek. Dünyanın her yerinde yarış parkurları gittikçe daha teknik ve zor bir hal alıyor. Hızlar yıldan yıla artıyor ve yarışlar hem izleyiciler hem de bisikletçiler açısından daha fazla göz alıcı bir hal alıyor.

undefined

CT: Spor kahramanınız ya da yarış önceleri sizi motive eden bir kişisel mottonuz var mı?

AS: Spor kahramanı olarak Amerikan futbolu oyuncusu James Owens’ı söyleyebilirim. Siyahiler için ve tüm yaptıkları onu benim için diğerlerinden biraz daha ayırıyor. Kişisel mottoma gelecek olursak, “Hareket hayattır, bisikletini al ve sürmeye başla.”

CT: Son olarak gelecek hedeflerinizden bahseder misiniz?

AS: Geleceğe dair düşündüğüm tek bir şey var; olimpiyat madalyası.  

undefined

 

E-Posta Bülteni

E-Posta bültenimize abone olun, en son haber ve röpörtajlardan ilk sizin haberiniz olsun!

Yorumlar için tıklayın

Cevapla

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Öne Çıkanlar

Bağlan
E-Posta Bülteni

E-Posta bültenimize abone olun, en son haber ve röpörtajlardan ilk sizin haberiniz olsun!