Bizimle iletişime geçin

Haberler

FRANSIZ TURCULARIN BÜYÜK JESTİ

Tandem bisikletlerle Slovenya’nın başkenti Ljubljana’dan İstanbul’a 25 günde, 1500 kilometre yol kat ederek gelen iki Fransız vatandaşı Pascal Fonrose ve Vincent Duperray, engellilerin bisiklet sporunu yapmasına destek olan tandem bisikletlerini Engelsiz Pedal Derneği’ne bağışladı.

Fransız turculardan Fonrose bir restoranda yönetici, Duperray ise karikatürist.

Euronews Türkiye’den Beraat Gökkuş’un haberine göre, ikilinin “Engelsiz Pedal Derneği” ile tanışması ilginç bir olaya dayanıyor. Fonrose ve Duperray tatillerini bitirip ülkelerine dönecekleri sırada tandemlerini satmaya karar veriyor. Ancak iki arkadaş bisiklet gezginlerinin konaklama yerini bulmak için kullandıkları uygulama olan “Warm Showers” üzerinden Engelsiz Pedal Derneği ile tanışınca bu planlarından vazgeçiyor.

Fonrose ve Duperray’den tandemlerini teslim alan Elif Kain, Euronews Türkçe’den Beraat Gökkuş’a verdiği röportajda “Pascal ve Vincent ile tanışma hikayemiz tesadüfler sonucunda oldu diyebilirim.” dedi.

Kain olayı şu şekilde anlatıyor: “Pascal ve Vincent bisikletli gezginlerin konaklama yeri bulmak amacı ile kullandıkları Warm Showers isimli uygulamada tesadüfen derneğimiz bünyesinde tandem bisiklet süren Hande’nin uygulamadaki profilini görmüşler. Aslında tandem bisikletlerini satmak istiyorlarmış ancak Hande’nin aracılığıyla Engelsiz Pedal Derneği’nin tandem bisiklete ilişkin faaliyetlerini öğrendikten sonra, onu bize bağışlamaya karar vermişler. Olaylar gerçekten hızlı gelişti. Daha sonra bizimle iletişime geçtiler ve son olarak Tasarım Atölyesi Kadıköy’de buluştuk ve tandemi dernek bünyesine katıp kendilerine teşekkür ettik.”

Duperray ise “Bu seyahati ticaret için yapmadık. Yaptıkları şey harika. Müthiş aktifler. Bisikletimizi bizden sonra İstanbul’da birileri daha kullansın istedik.” diyerek açıkladı.

Engelsiz Pedal, gönüllü bisiklet sevdalılarından oluşan bir dernek. Bu dernekte gönüllüler engellilerin de bisiklet kullanma zevkini tatmaları için onlara destek oluyor. Gönüllüler ve engelliler tandem bisikletleri birlikte kullanıyor.

Kaynak: Euronews Türkiye

E-Posta Bülteni

E-Posta bültenimize abone olun, en son haber ve röpörtajlardan ilk sizin haberiniz olsun!

Yorumlar için tıklayın

Cevapla

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Öne Çıkanlar

Bağlan
E-Posta Bülteni

E-Posta bültenimize abone olun, en son haber ve röpörtajlardan ilk sizin haberiniz olsun!