Bizimle iletişime geçin

Haberler

GIRO’DA DÖRDÜNCÜ GÜNÜN ARDINDAN

Giro d’Italia’da dördüncü etap volkanik dağ Etna’nın zirvesinde son bulurken, etap günün ilk kaçış grubuna giren UAE Team Emirates’in Polonyalı bisikletçisi Jan Polanc’a gitti. Polonyalı bisikletçi, 2015 yılında da Lampre-Merida ile Giro’da bir etap kazanmıştı.

Zirve finişiyle biten etap beklenenin aksine genel klasman iddialıları arasında bir mücadeleye sahne olmazken, şampiyonluk adayı bisikletçiler arasında bu etapla ciddi bir zaman farkı da oluşmadı.

Etabın öne çıkan olayı ise Javier Moreno’nun yarış komitesi tarafından diskalifiye edilmesi oldu. Yarışın bitimine 19km kala kameraların yakaladığı olayda Javier Moreno, Sky bisikletçisi Diego Rosa’yı mayosundan çekip, sola doğru iterken görülüyor.

“Ben ve takım arkadaşım peşi sıra tırmanışa doğru ilerliyorduk. Team Sky sol yanımıza doğru geldi. Rosa da takım arkadaşımın tekerleğine girmek istiyordu. İkaz etmeme rağmen bana verdiği tepki nedeniyle onu ittirdim ve maalesef bu kazaya sebebiyet vermiş oldum. Bundan dolayı Rosa’dan özür diliyorum, niyetim onun düşmesini sağlamak değildi. Aynı zamanda Team Sky’dan da takım arkadaşlarımdan da ve sponsorlardan da özür diliyorum” dedi.

Dördüncü etabı geçilen Giro d’Italia’da liderlik QuickStep-Floors’un Kolombiyalı sprinteri Fernando Gaviria’dan takımın bir diğer bisikletçisi 24 yaşındaki Lüksemburg yol ve zamana karşı şampiyonu Bob Jungels’e geçti.

Giro’da beşinci etap bugün Pedara’dan Messina’ya uzanacak. 159km’lik etabın sprint finişine sahne olması bekleniyor.

E-Posta Bülteni

E-Posta bültenimize abone olun, en son haber ve röpörtajlardan ilk sizin haberiniz olsun!

Yorumlar için tıklayın

Cevapla

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Öne Çıkanlar

Bağlan
E-Posta Bülteni

E-Posta bültenimize abone olun, en son haber ve röpörtajlardan ilk sizin haberiniz olsun!