Bizimle iletişime geçin

Haberler

PRİMOZ ROGLİC’İN TUHAF HİKAYESİ

Slovenya’nın dağlık bir bölgesi olan Kisovec’te dünyaya gelen Primoz Roglic, 13 yaşına geldiğinde ülkenin popüler sporlarından kayakla atlamaya başlamıştı. 16 yaşında dünya gençler kayakla atlamada bronz madalya, bir sene sonra kendi topraklarında ise altın madalyanın sahibiydi. O günleri,” Dünyanın en iyi kayakla atlamacılardan biri olmanın hayalini kuruyordum ama bunun gerçekleşmeyeceğini anladım. 20-21 yaşlarındaydım ve hayal ettiğim yerde değildim. Bu benim kayakla atlamadan bisiklete geçmemin nedeni” diyerek anlatıyor.

Ancak Roglic’in istediği seviyede olamaması tamamen 17 yaşında kayakla atlama sırasında geçirdiği bir kazaya dayanıyor. O günden sonra kayakla atlamada bir daha eski seviyesine ulaşamayacağının farkına varan Sloven Roglic, kendine bir bisiklet satın alıyor. “Kayakla atlamacıların fazla bisiklet sürmesine izin verilmez, çünkü kayakla atlama hız gerektirir ve bisiklette sürekli aynı hareketleri yaptığınızdan hızınızı kaybedersiniz. Kayakla atlama kariyerimi sonlandırıp, kendime bir bisiklet aldığımda aslında hiç de fena olmadığımı fark ettim.”

Sloven Adria Mobil Continental takımıyla elde ettiği, 2015 Coppi e Bartoli dağların kralı mayosu, Azerbaycan ve Slovenya turları genel klasman zaferleri, Lotto NL-Jumbo’nun dikkatini çeker ve  World Tour’un kapıları Roglic için sonuna kadar açılır.

Geçtiğimiz hafta sonunda Vuelta a Pais Vasco’nun son etabı, bireysel zamana karşıyı kazanarak, turdaki ikinci etap galibiyetini alan Roglic, genel klasmanı da beşinci sırada bitirerek gözünü Tour of Romandie’ye dikti.

“Vuelta a Pais Vasco’da büyük isimleri geride bıraktım ve bu gerçekten iyi hissettirdi. Aynı zamanda takım için de mutluyum çünkü tüm hafta boyunca beni olabilecek en iyi şekilde desteklediler. Şimdi tüm konsantremi Tour de Romandie’ye vereceğim.”

Bu yıl Lotto NL-Jumbo’yla World Tour’daki ikinci senesini geçiren Roglic, profesyonel bisiklet kariyerinde ise beşinci yılına giriyor.

E-Posta Bülteni

E-Posta bültenimize abone olun, en son haber ve röpörtajlardan ilk sizin haberiniz olsun!

Yorumlar için tıklayın

Cevapla

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Öne Çıkanlar

Bağlan
E-Posta Bülteni

E-Posta bültenimize abone olun, en son haber ve röpörtajlardan ilk sizin haberiniz olsun!