Bizimle iletişime geçin

Haberler

TUR GÜNLÜKLERİ: ŞEFİN MUTFAĞI

Cyclist 2015 Tour de France sırasında Trek Factory Racing takımıyla birlikte dolaşarak, bunun görev alan herkes için ne kadar zor bir yarış olduğunu gördü. Yeni dizimizin bu ilk bölümünde, mutfaktaki adamla tanışacağız.

Profesyonel pelotonu besleme yöntemi, geçmiş zamanlara göre tanınmayacak ölçüde değişti.  Mönülere sporcular için zengin bir enerji kaynağı sunan kepekli ve normal makarnanın yanısıra yenilikçi tarifler de eklenmeye başlandı. Bugünkü takım şeflerinin çoğu kendi alanlarında küçük birer yıldız ve sosyal medya da onlara en son yemek tariflerini paylaşabilecekleri global bir platform sunuyor. Hatta etap sonlarında, daha profesyoneller bu yemekleri yerken paylaşım yapıyorlar. Bu yılki Tur mönüsünden bazı örnekler: “Domatesli tavuk / kişniş ve ızgara rezene ile,” Hannah Grat @dailystews (Tinkoff-Saxo). “#Bretagne midyesi, Frenk maydanozu, tarhun otu, taze dere otu, rezene, havuç ve zencefil,” Soren Kristiansen @teamskychef (Team Sky). “Ceviz, sarımsak ve keçi peyniriyle tatlandırılmış taze havuç, humuslu, havyarlı ve ançüezli sarımsaklı ekmek,” Sean Fowler @Larryvich (Cannondale-Garmin).

Bu yılki Tur’un Digne-les-Bains’den Pra Loup’a koşulan 17. etabı boyunca Cyclist’in takip edeceği Trek Factory Racing’den Kim Rokkjaer “Amatör bisikletçilerle iletişimde Twitter kullanışlı bir mecra haline geldi” diyor, “Aynı zamanda Facebook ve WhatsApp’ta da varız. Buralarda fikirler kolaylıkla paylaşılabiliyor.” Bunları söylerken takımı o gün olacaklara hazırlayacak kahvaltıyı pişiriyor. “Burası benim küçük köşem” diyor, Ibis otelinin bir köşesinde, lavabo ile yeni yıkanmış tabak çanak tepsileri arasına sıkışmış çelik tezgahı göstererek. Gri plastik tepsiler tepeleme çatal-bıçak dolu ve yerde içlerinde yine plastik kutular bulunan plastik kutu öbekleri var. Bir okul kantini mutfağını andırıyor ama taze kruvasanların (Ibis müşterileri için, yarışçılar için değil) kokusunu bastıran, okul çocuklarının bağırış çağırışları değil Fransız radyosu.

Tur Günlükleri yazı dizisinin ilk bölümü olan Şefin Mutfağı, Cyclist Türkiye Kasım sayısında.

E-Posta Bülteni

E-Posta bültenimize abone olun, en son haber ve röpörtajlardan ilk sizin haberiniz olsun!

Yorumlar için tıklayın

Cevapla

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Öne Çıkanlar

Salko Bisiklet ve BİSED Yönetim Kurulu Üyesi Bayram Akgül Avrupa Bisiklet Endüstrisi Konfederasyonu (CONEBI) Yönetim Kurulu Üyeliğine Seçildi

Uncategorized

Bağlan
E-Posta Bülteni

E-Posta bültenimize abone olun, en son haber ve röpörtajlardan ilk sizin haberiniz olsun!