Bizimle iletişime geçin

Haberler

TORKU ŞEKERSPOR’DAN TESELLİ HEDİYESİ

Torku Şekerspor geçtiğimiz ay sporcularıyla kontrat yenilememiş ve bu basında söylentilere neden olmuştu. Takım Ocak ayı sonunda yaptığı açıklama ile Continental sevideki faaliyetlerine son vereceğini duyurmuştu. Bu açıklamaya göre takım yalnızca Yıldız ve Genç seviyesinde yarışmaya devam edecek, Elit seviyedeki sporcularla ise kontrat yenilenmeyecekti.

Bu haber farklı kaynaklar ve Kulüp Başkanı Yavuz Erence tarafından da doğrulanmıştı. Cyclist Türkiye’nin Şubat 2016 sayısında konu ile ilgili detaylı bir haber hazırlayan Ömer Yavru’ya konuşan Yavuz Erence “yönetim kurulu böyle bir karar aldı” dedi. Takımın yaşayabilmesi için 2 milyon Türk Lirası civarı bir bütçeye ihtiyaç duyduğunu, devletten destek gelmediğini ve böyle bir yükün paylaşılması gerektiğini söyledi ve ekledi “yolumuza gençler düzeyinde devam edeceğiz.” Basında ve sosyal medyada kendine çokça tepki toplayan bu haber üzerine Torkulu Sporculara Destek Sürüşü düzenlendi ve imza kampanyaları başlatıldı.

Takımın eski antrenörü Lionel Marie Cyclist Türkiye’ye yaptığı açıklamada geçtiğiminiz sezon sırasında gördüklerinden yola çıkarak, sezon sonunda böyle bir sonucu beklediğini söylemiş ve Avrupa’da bir takım ile anlaşmıştı.

Şubat sayısındaki haberini “Dilerim gelecek sayıda Torku’nun yerine yeni bir Kıta ya da Profesyonel Kıta takımının haberinin detaylarını aktarmak için ayırrız bu sayfaları” şeklindeki temennisi ile bitiren yazarımız Ömer Yavru’nun dilekleri oldukça hızlı, fakat kısmen gerçekleşti.

Yalnızca bisiklet tutkunları tarafından değil, tüm ülke vatandaşlarının gösterdiği tepkilerin ardından takım bu sezon da sporcularıyla sözleşme yenileyerek Kıta Takımı seviyesinde faaliyetlerine devam edeceğini açıkladı.

28 Ocak Perşembe akşamı kulüpten ve farklı kaynaklardan gelen bilgiler, sporcular ile 2016 sezonu için kontratların yenileneceğini, UCI’a Kıta Takımı seviyesi için başvuruda bulunulacağı ancak takımın uzun yıllar başında kalmış, emektar antrenörü Mehmet Şafakçı’yla ve teknik ekiple çalışılmayacağını söylüyordu. 29 Ocak Cuma günü kampta bulunan sporcular Konya’ya çağırıldı ve sözleşmeler yenilendi.

E-Posta Bülteni

E-Posta bültenimize abone olun, en son haber ve röpörtajlardan ilk sizin haberiniz olsun!

Yorumlar için tıklayın

Cevapla

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Öne Çıkanlar

Bağlan
E-Posta Bülteni

E-Posta bültenimize abone olun, en son haber ve röpörtajlardan ilk sizin haberiniz olsun!