Bizimle iletişime geçin

Haberler

ZAFERİN ARDINDAN | TİESJ BENOOT

24 yaşındaki Lotto Soudal sporcusu Tiesj Benoot, ilk pro zaferini Strade Bianche’de elde etti. World Tour kategorisinde 12. si koşulan Strade Bianche, soğuk, yağmur ve çamur içinde epik bir yarışa sahne oldu.

undefined

Yarışın henüz başlarında Belçika takımı Lotto Soudal, önde oluşan ilk grupta Avrupa Zamana Karşı Şampiyonu Victor Campenaerts’i kaçış grubuna sokmayı başarmıştı. Grup, pelotonla arasında sekiz dakikalık bir fark yakaladı. Bitime 60km kala ise kaçış gurubu Tiesj Benoot’un da içlerinde bulunan takip grubuyla birleşti. Bu gruptan 10 kişilik yeni bir kaçış grubu oluştu. Bu grubun içinde Kwiatkowski, Van Aert ve Valvarde gibi güçlü isimler vardı. Bu bölümlerde Campenaerts, takip grubunu öne çekmeye çalışıyor, kaçış grubu ile aradaki zaman farkının açılmasına engel olmaya çabalıyordu. Bu çabalar sonuç verdi ve Tiesj Benoot, Monte Sante Marie’ye yaklaşırken kendini kaçış grubuna atmayı başardı.

Tam bu sırada, Romain Bardet ve Dünya Cyclo-Cross şampiyonu Wout Van Aert atak çekti. Bir dakikalık fark yakaladılar. Onları takip eden grubun hızı düşmeye başladığında Tiesj Benoot inisiyatif almak zorundaydı. Finişe 30km kala, Benoot ve Quick-Step Floors takımından Pieter Serry beraber çalışmaya başladılar. Bu ikili aradaki farkı 35 saniyeye kadar düşürmeyi başardı. Fakat aradaki fark tekrar açılmaya başladığında Benoot, Serry’i ardında bırakarak atağa kalktı. Finişe 15km kala Bardet ve Van Aert’i yakaladı. Son 10km’ye girildiğinde Benoot solo kaçışını yapıyordu.

Böylece Lotto Soudal takımından Tiesj Benoot, son kilometreleri yalnız başına geçerken, zafere doğru yol alıyordu. Onun ardından Romain Bardet ikinci, Van Aert ise üçüncü oldular.

Benoot yarış öncesinde geçtiğimiz iki yıl boyunca Strade Bianche’de edindiği sekizincilikten daha iyisini yapmak istediğini belirtirken, umduğundan daha fazlasını yani şampiyonluğu elde etmeyi başarmıştı.

Yarış sonrası galibiyeti hakkında şu sözleri söyledi: “Başlarda kaçış grubuna giren Victor Campenaerts, grubun birleşmesinden sonra oluşan ikici kaçış grubu ile aradaki farkın açılmaması için çok çalıştı. Daha sonrasında birlikte çalışabileceğim biri yanımda yoktu. Yarış direktörüm Bart Leysen ile ortak fikrimiz atak yapmam yönündeydi. Sonuca bakarsak bu doğru karardı. Aynı senaryo Bardet ve Van Aert’i yakaladığımda da çalıştı. Hızlanmaya başladığımda geçen iki yıl boyunca edindiğim tecrübelerden yararlandım. Farkı hangi bölümde kapatabileceğimin farkındaydım. Bunu başardığımda yarıştaki en güçlü bacaklara sahip olduğumu anladım. Tek yapmam gereken son bir atakla liderliği ele geçirmekti. Sonrasında beni zaferden alıkoyacak şeyler, ya bir kaza ya da mekanik bir sorun olabilirdi. Takım arabası arkamda belirdiğinde endişelerim azaldı. Ama yine de ilk pro zaferimin avucumun içinden kayıp gitmesinden korkuyordum. Benim için olağanüstü bir gündü. Yağmur ve soğukla mücadele işin bir başka boyutuydu. Strade Bianche benim en sevdiğim yarışlardan ve şüphesiz bana çok uygun bir yarış. Sadece en güçlüler bu yarışı kazanabilir ve benim adımın onların arasında yer alacak olması bir gurur kaynağı. Sierra Nevada’daki yüksek rakım antrenmanları işe yaradı. 2015 yılında Ronde van Vlaanderen’de beşinci olduktan sonra benden beklentiler artmıştı. Kendime inanıyordum ve böyle bir zaferi elde edeceğim günü bekliyordum. Sonunda gerçekleşti”

E-Posta Bülteni

E-Posta bültenimize abone olun, en son haber ve röpörtajlardan ilk sizin haberiniz olsun!

Yorumlar için tıklayın

Cevapla

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Öne Çıkanlar

Bağlan
E-Posta Bülteni

E-Posta bültenimize abone olun, en son haber ve röpörtajlardan ilk sizin haberiniz olsun!