Fildişi Sahili’nde faaliyet gösteren bir çikolata fabrikası organik ve ekolojik çikolata üretimi iddiasıyla büyük ilgi topluyor. Çikolata üretiminin her aşamasında doğaya ve insan sağlığına saygılı olmayı hedefleyen Dana Mroueh çikolatacısı kakao çekirdeklerinin öğütülmesinde bisiklet kullanılmasıyla dikkat çekiyor.
Bisikleti kullanan operatör, bisikletin başında otururken bir yandan kakao çekirdeklerini hazneye atarken bir yandan da pedalları çeviriyor.Bisikletin haznesine dökülen kakao çekirdekleri, operatörün pedalı çevirmesiyle bir kakao macununa dönüştürülüyor.
Bisikletin gidonun önünden atılan çekirdekler küçük bir kazanda karıştırılarak kıvamlı bir çikolataya dönüşüyor.
Fabrikanın kurucusu olan 40 yaşındaki Fransız ve Lübnan asıllı girişimci Dana Moureh, lezzetiyle nam salmış çikolatasının sırrını yalızca kakao ve organik şekerden üretilmesine bağlıyor.
Çikolatalar, bölge halkının satın alabileceği fiyatlarda satılıyor. Bir çikolatanın fiyatı ortalama, 1500 Fildişi Sahili Frankı yani yaklaşık 2 buçuk dolar ediyor..