Bizimle iletişime geçin

Haberler

2019 TÜRKİYE YOL ŞAMPİYONASI KONYA’DA YAPILDI

Fotoğraf Berkin Kemaloğlu

Türkiye Yol Şampiyonası, bu yıl 67 takımdan 657 sporcunun katılımı ile Konya’da gerçekleşti. 27 Haziran’da bireysel zamana karşı yarışıyla başlayan şampiyona, 29-30 Haziran’da koşulan yol yarışları ile devam etti.

Yıldız, genç, elit ve master kategorilerindeki sporcuların yarıştığı ulusal şampiyona, 27 Haziran’da yıldız A ve B kategorisindeki sporcuların bireysel zamana karşı mücadelesiyle başladı. 28 Haziran’da elit, master ve genç kategorilerindeki sporcuların mücadele ettiği bireysel zamana karşı yarışları 30 kilometrelik elit erkek yarışı ile start aldı.

Büyük erkeklerde 30 kilometrelik zamana karşı mücadelesini, Salcano Sakarya Büyükşehir Belediye Spor Kulübü’nden Ahmet Örken kazandı. Örken, bu sonuçla üst üste altıncı kez zirvenin sahibi oldu. Ahmet Örken’i takım arkadaşları Onur Balkan ve Mustafa Sayar takip etti.

Kadınlarda da erkeklerde olduğu gibi zamana karşı şampiyonu değişmedi. Geçtiğimiz yılın şampiyonu Esin Yılmaz 2018’in ardından 2019’da da Türkiye şampiyonluğunu kucaklarken, Kırkgöz Döşemealtı Belediye ve Gençlik Spor Kulübü Derneği’nden Keziban Koyun ikinci, Kübra Bektaş üçüncü oldu.

Genç erkeklerde Çatalhüyük Çumra Belediye Spor Kulubü adına yarışan Tahir Buğra Yiğit 15 kilometrelik parkuru 42,09 km/h ortalama ve 21:40:51 ile tamamlayarak birinci sırada bitirirken, Antalya Gençlik ve Spor Kulübü’nden Emir Kaya ikinci, Taşkent Spor Kulübü’nden Fatih Deniz üçüncü sırayı aldı.

Master kategorisinde ise 15 kilometrelik zamana karşı mücadelesini Master 35’de Pamukkale Gençlik Spor Kulübü’nden Hakan Yıldırım, Master 40’ta Tekirdağ Atletik S.K. Derneği adına yarışan Mutlu Erçevik ve Master 50’de ise Yalova Belediye Spor Kulübü Derneği’nden Zafer Yalın birinci sırada tamamlayarak şampiyonluk mayosunun sahibi oldu.

Şampiyonada üçüncü ve dördüncü gün yol yarışları ile devam etti. Büyük ve U23 erkek kategorilerinin yol yarışı ile başlayan mücadelede Anıt Meydanı’nda başlayıp Kozaağaç Parkı’nda sona eren 121.3 kilometrelik parkur, Ahmet Örken’in zaferi ile tamamlandı. Örken, 2:59:39’luk derecesi ile şampiyonluğu kucaklarken kürsüyü, Salcano Sakarya Büyükşehir Belediye Spor Kulübü’nden takım arkadaşları Onur Balkan ve Feritcan Şamlı ile paylaştı.

Böylece Ahmet Örken hem bireysel zamana karşı hem de yol yarışında şampiyon olurken Sakarya ekibi bu sonuçların ardından takım klasmanında da zirveye çıktı. Sakarya’nın ardından takım klasmanında Peloton İstanbul Bisiklet Spor Kulübü Derneği ikinci, Pamukkale Spor Kulübü ise üçüncü sırayı aldı.

Büyük Erkekler ile birlikte aynı yarış içerisinde koşulan U23 kategorisinde ise şampiyonluk Halil İbrahim Doğan’ın oldu. Doğan’ı Onur Turgut ve Torku Şekerspor’dan Ahmet Örencik izledi. Salcano Sakarya BBSK bu kategoride de takım klasmanında şampiyonluğa ulaşmayı başardı. Sakarya’nın ardından Torku Şekerspor ikinci, Giresun Lisesi Bisiklet İzcilik Dağcılık Spor Kulübü ise üçüncü sırada yer aldı.

Büyükler kategorisinde bireysel ve takım klasmanlarında şampiyonlara ödüllerini Türkiye Bisiklet Federasyonu Asbaşkanı Berat Alphan’ın elinden alırken, ikincilere Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Fatih Sert, üçüncülere ise UCI Komiseri Koray Cantez ödüllerini verdi.

U23 şampiyonları ödüllerini Konya Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer Ersöz’den, ikinciler Spor Şube Müdürü Ali Kanber’den, üçüncüler ise eski milli bisikletçi Erol Öztorun’dan aldı.

Son gün gerçekleşen yol yarışı ise yıldız ve genç kategorilerindeki sporcuların mücadelesi ile başladı. Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu’nun önünde verilen startın ardından başlayan 60 kilometrelik yarışı, Yıldız A kategorisinde Taşkent Spor Kulübü’nden Ahmet Maral 37,01 km/h ortalama ile 1:37:17’de tamamlayarak birinci olurken, Yıldız B kategorisinde Çatalhüyük Gençlik Spor Kulübü’nden Ramazan Yılmaz şampiyonluğu ulaşan isim oldu. Takım klasmanında ise Taşkent Spor Kulübü şampiyon oldu.

Yıldız kadınlarda Alanya Sami Spor Kulübü Derneği’nden Sırma Nur Aydın birinciliğe ulaşırken genç kadınlarda ise bu yılın şampiyonu Karaman Duru Bulgur Performans Spor Kulübü Derneği’nden Azize Bekar oldu. Bekar, bir kez daha şampiyonluk mayosunu üzerine geçirirken takımı Karaman Duru Bulgur Performans Spor Kulübü Derneği ise takım klasmanında birinciliğe ulaştı.

Büyük kadınlar ise Kırkgöz Döşemealtı Belediye Gençlik ve Spor Kulubü Derneği’nden Keziban Koyun, 70 kilometrelik parkuru 35,50 km/h ile 02:09:15’te tamamlayarak Türkiye Yol Şampiyonu oldu. Koyun’un ardından Kübra Bektaş ikinci olurken Karaman Ekstrem Bisiklet ve Doğa Sporları Gençlik ve Spor Kulübü’nden Buse Aygün üçüncü sıraya yerleşti.

Elit kadınlar takım klasmanında ise şampiyonluk, Peloton İstanbul Bisiklet Spor Kulübü Derneği’nin oldu. Takıma şampiyonluk kupası, Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Erol Küçükbakırcı tarafından verildi.

Masterlarda ise Master 35 kategorisinde şampiyon, Pamukkale Gençlik Spor Kulübü’nden Hakan Yıldırım olurken ikinci Tekirdağ Atletik S.K. Derneği adına yarışan Ozan Özlem, üçüncü ise İstanbul Bisiklet Spor Kulübü Derneği’nden Oğuz Özçelik oldu. Takım klasmanında ise Bolu Gençlik Merkezi Spor Kulübü Derneği şampiyonluk kupasının sahibi oldu.

Master 40 kategorisinde, İzmir Gençlik Merkezleri Gençlik ve Spor Kulübü’nden Turgay Germen birinci, Antalya Gençlik Merkezi Gençlik ve Spor Kulübü’nden Ataman Şekerci ikinci, Trakya Bisiklet ve Spor Kulübü’nden Timur Nizam ise üçüncü sıraya yerleşti. Takım klasmanında ise şampiyon olan takım Antalya Gençlik Merkezi Gençlik ve Spor Kulübü Derneği oldu.

Master 50 kategorisinde şampiyon Yalova Belediye Spor Kulübü Derneği’nden Yalın Zafer olurken Toprak Su Gençlik Spor Kulübü Derneği’nden Murat İşçimen ikinci, Erol Mısırlı üçüncü oldu. Yalova Belediye Spor Kulübü Derneği takım klasmanında şampiyonluk kupasının sahibi oldu.  

E-Posta Bülteni

E-Posta bültenimize abone olun, en son haber ve röpörtajlardan ilk sizin haberiniz olsun!

Yorumlar için tıklayın

Cevapla

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Öne Çıkanlar

Bağlan
E-Posta Bülteni

E-Posta bültenimize abone olun, en son haber ve röpörtajlardan ilk sizin haberiniz olsun!