Fransa, Epernay’da bir fırın ustası, yılın en büyük bisiklet organizasyonlarından Fransa Turu’na özel ekmek yaptı. Fransa Turu’nun büyük bir takipçisi olan ekmek ustası, Gregory Piraux, organizasyon direktörü Christian Prudhomme ile yaptığı görüşme sonrasında Epernay etabına özel bir ekmek yapmak istedi.
4 yıldır Fransa, Epernay’da 4 yıldır fırıncılık yapan Gregory, küçük yaşlardan beri Fransa Turu’nun sıkı bir hayranı.
Tur direktörü Prudhomme’un da onayını almasının ardından çalışmalara başlayan Gregory, Tour de France’ın 2019 yılındaki tüm etaplarını içeren bir ekmek yaptı. Yaklaşık otuz saatlik bir çalışmanın ürünü olan ekmenin uzunluğu bir metreden fazla. Oldukça güzel ve incelikle yerleştirilmiş detaylara sahip ekmeğin üzerinde her bir etaba özel küçük simgeler yer alıyor.
Tur’da en sembolik şehirleri ve bu şehirlerdeki en önemli simgeleri içeren ekmeğin üzerinde Paris ve Arc de Triomphe, Saint-Etienne ve Michel Platini mayosu, Toulouse ve Brenus kalkanı ile Nimes Arenası bulunuyor.
“Anıtsal semboller için tuzlu hamur kullandım. Küçük simgeleri yapabilmek için mayasız hamur ve renkli boyalardan yararlandım. En önemli adım pişirmekti. Fırına sokarken biraz endişelendim ancak pişirildiği zaman şeklinin bozulmadığını görmek beni rahatlattı” şeklinde konuşan ekmek ustası Gregory; özel olarak ürettiği bu ekmeği, bugün koşulan 215 kilometrelik Binche – Epernay etabının sonunda Epernay Belediye Sarayı’nın bahçesinde saat 18.00’da yapılacak organizasyonda sunulacak.