Bizimle iletişime geçin

Haberler

SAFRANBOLU’DA ‘DÜNYA MİRAS KENTİ SAFRANBOLU’ TEMASIYLA BİSİKLET FESTİVALİ DÜZENLENDİ

Safranbolu’nun UNESCO’ya kabulünün 25. yılı dolayısıyla ‘Dünya Miras Kenti Safranbolu’ temasıyla 29 Ağustos – 1 Eylül tarihlerinde arasında düzenlenen bisiklet festivali, bisikletseverleri bir araya getirdi. Bu yıl ilk defa düzenlenen festivale yurt içi ve yurtdışından 120 bisikletçi katıldı. Bölgesel turizmi canlandırmak ve yerel kurumlara katkı sağlamak amacıyla düzenlenen festivalde bisikletseverler, 3 gün boyunca Safranbolu’nun tarihi doğal güzellikleri arasında pedal çevirdi.

SAKEM’de toplanan bisiklet severler festivalin ilk gününde polis güvenliğinde Safranbolu Eski Çarşı istikametinden Yazıköy’e pedal çevirerek kamp alanına gidip çadırlarını kurdular. Festivalle ilgili konuşan Karabük Bisikletliler Derneği Başkanı Kenan Aydoğdu, “Türkiye’nin muhtelif yerlerinde bu tür festivaller yapılıyor. Bu tarz festivallerin amacı bölge turizmine katkı sağlamak ve bisiklet kullanıcıları arasında birliktelik sağlamak.

Ayrıca bölgeyi tanıtmak, alternatif turizm için yerel kurumlara katkı sağlamak gibi amaçlar da sıralayabiliriz. Biz de bu öngörü ile bir festival yapalım dedik. Festivalimiz için Yazıköy’de çok sıkı bir çalışma yaptık. Bu gördüğünüz alanı bir kamp alanı haline getirdik. Festivalimize Türkiye’nin çeşitli yerlerinden hatta yurtdışından katılan misafirlerimiz var. ” dedi.

Bisiklet festivalinde 2 ana rota belirlediklerini ifade eden Aydoğdu, “Bunlardan bir tanesi Safranbolu Yazıköy’ün turistik güzelliklerini sergilemek. Bu anlamda Yazıköy’den hareket ettikten sonra bu yerleri gezdik. Festivalimiz şanlı Zafer Bayramımıza denk geldiği için Safranbolu’daki bayram etkinliklerine de katıldık. Daha sonra Mencilis Mağarasını, İncekaya Su kemerini, kristal teras ve muhtelif güzelliklerimizi dolaştık.

Cumartesi günü ise rotamız tamamen doğal güzellikler oldu. O bölgemizde çok güzel kanyonlarımız var. Bu doğal güzelliklerimizi gezdik. Böylelikle festivalimizi tamamlanmış olduk. Ben buradan festivalimize ilgi gösterip Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden katılım sağlayan bisiklet dost arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Bunun yanında Karabük Valiliği, Safranbolu Belediyesi ve Kaymakamlığı’na ve Yazıköy Muhtarlığımıza çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Aydoğdu, önümüzdeki yıllarda bisiklet festivalini bölgenin farklı güzelliklerini gösterecek şekilde genişletmek istediklerini söyledi.

E-Posta Bülteni

E-Posta bültenimize abone olun, en son haber ve röpörtajlardan ilk sizin haberiniz olsun!

Yorumlar için tıklayın

Cevapla

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Öne Çıkanlar

Bağlan
E-Posta Bülteni

E-Posta bültenimize abone olun, en son haber ve röpörtajlardan ilk sizin haberiniz olsun!