Bandırma Bisiklet Grubu (BANBİS) ‘nun Balıkesir’in Erdek ilçesinde düzenlediği Kapıdağ Yarımadası Bisiklet Festivali, bu yıl üçüncü kez düzenlendi. Üç gün süren festivale Türkiye’nin dört bir yanından bisikletseverler katılım gösterdi.
Türkiye’nin 19 farklı şehrinden 130 bisiklet sporcusunun katıldığı festival, Kapıdağ Yarımadası’nda üç günde toplam 110 km pedal basılarak sonlandı. Festival kapsamında Kyzikos Antik Kenti, Kirazlı Manastırı ve Son Kurşun Anıtı da ziyaret edildi.

Bisiklet Festivali, Bandırma Cumhuriyet Meydanı’nda start aldı. Bisikletçiler Bandırmadan çıkış yaptıktan sonra toplu halde Kyzikos’a pedalladılar. Kyzikosda bulunan kalıntıları yerinde inceleyip Kyzikos Antik kenti hakkında bilgiler edinen bisikletçiler, Erdek’e doğru pedalladılar. Ardından Erdek’ten Ocaklar’a geçen bisikletçiler, Ocaklar’ın girişinde durarak yemek molası verdiler.
Geceyi Erdek ilçesine bağlı Turhanlar Mahallesi’nde geçiren bisikletçiler, festivalin ikinci gününde Turhanlar’dan Ballıpınar köyüne doğru sürdüler. Sonrasında Ballıpınar’dan Kirazlı Manastır’ına doğru sürüşe geçen bisikletçiler, burada kamplarını kurduktan sonra bölgede bulunan şelale ve manastır kalıntılarını gezdiler.

Üç günlük parkurun sonunda sporcular Kapıdağ Yarımadası’nı iki teker üzerinde keşfetti. Bandırma’ya doğru dönüşe geçen bisikletçiler dönüş yolunda ilk olarak Kapıdağ’da bulunan göleti ziyaret ettiler. Son olarak Bandırma Son Kurşun Anıtı’na geçen bisikletçiler, turu Bandırma Cumhuriyet Meydanı’nda sonlandırdılar.