2019 YORKSHIRE DÜNYA YOL ŞAMPİYONASI: ROHAN DENNIS, İKİNCİ KEZ DÜNYA ŞAMPİYONU

2019 YORKSHIRE DÜNYA YOL ŞAMPİYONASI: ROHAN DENNIS, İKİNCİ KEZ DÜNYA ŞAMPİYONU

22 Eylül’de Yorkshire’da başlayan Dünya Yol Şampiyonası’nda, son zamana karşı mücadelesi dün elit erkekler kategorisinde gerçekleştirildi. Yorkshire’ın kuzeyinden başlayarak Harrogate’te son bulan 54 kilometrelik parkurda yapılan yarışta 57 sporcu start aldı.

Geçtiğimiz yılın şampiyonu Rohan Dennis, yarışı 1 saat 5 dakika 5 saniyede tamamlayarak bir kez daha altın madalyanın sahibi oldu. Fransa Turu’nu 12. etapta bırakmasından bu yana ilk yarışını koşan Avustralyalı sporcu, yarışı, 49,782 km/s ortalama hızla bitirerek gökkuşağı mayoyu bir kez daha üzerine geçirdi.

“Gerçekten zor bir yıldı. Ancak bisikleti bir kenara kaldırmadığımı göstermek ve geçtiğimiz yıl aldığım unvanı korumak için buraya mümkün olan en iyi fiziksel halimle geldim. Açıkçası Tour de France’tan bu yana yaptığım şeyle ilgili konuşulacak çok şey var fakat bu yılki destek gerçekten çok özeldi. O yüzden yarışmak ve kazanmak için buradayım. Bu sporda hala yapacak çok şeyim var.”

Geçtiğimiz yıl gençler kategorisinde hem yol hem de zamana karşı şampiyonu olan favori isimlerden 19 yaşında Remco Evenepoel ise 1 dakika 9 saniye farkla Dennis’in ardından ikinci sırayı alarak gümüş madalyanın sahibi oldu. İtalyan sporcu Flippo Ganna ise 1 dakika 55 saniye ile bronz madalyayı evine götürdü.

Etabın favori isimlerden Primoz Roglic ise İspanya Turu’nda aldığı şampiyonluğun ardından yorgunluğunu açıkça gösterdi ve yarışı, 1 saat 8 dakika 5 saniyede tamamlayan Slovenyalı, Dennis’in 3 dakika gerisinde kalarak finiş çizgisini geçti.

Benzer Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir