Bizimle iletişime geçin

Haberler

VELEDROM PROJESİ UCI İLE GÖRÜŞÜLDÜ

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Erol Küçükbakırcı ve Salcano Yönetim Kurulu Üyesi ve Federasyon Asbaşkanı Bayram Akgül’ün de dahil olduğu ekiple birlikte Türkiye’de hayata geçirilmesi planlanan veledrom projesi için örneklerini yerinde incelemek ve konuyla ilgili görüşmek üzere İsviçre’ye gitti.

Bakan Kasapoğlu’nun konuyla ilgili Uluslararası Bisiklet Birliği (UCI) Başkanı David Lappartient ve Genel Müdürü Amina Lanaya ile bir araya geldiği bildirildi. Gençlik ve Spor Bakanı ayrıca, bisiklet sporunun küresel ve eşitlikçi bir şekilde gelişimini sağlamak amacıyla UCI tarafından inşa edilen Dünya Bisiklet Merkezi’nde incelemelerde bulundu.

Bisiklet sporunda üst düzey bir antrenman ve eğitim merkezi konumundaki yerin bir benzerinin Konya’da yapılması planlanıyor. Söz konusu merkezin içerisinde 250 metre kapalı veledrom da olacak.

İsviçre’deki görüşmelerinde Bakan Kasapoğlu, Türkiye’nin “Spor Türkiye” vizyonu dahilinde, bisikletin ülke genelinde, hem profesyonel anlamda hem de rekreasyon aktivitesi ve ulaşım amacıyla 7’den 70’e kullanımını teşvik etmeyi amaçladıklarını vurguladı.

Bisikletin 21. yüzyıl sporu olmasına yardımcı olmak ve profesyonel bisiklet sporunun daha popüler bir hale getirilmesi amacıyla Türkiye’de gerekli düzenlemeleri yapmayı ve tesisleşme anlamında gelişme kaydetmeyi planladıklarını anlatan Bakan Kasapoğlu, Dünya Bisiklet Merkezi’ni sahip olduğu imkanlar ve işleyişi açısından bir model olarak gördüklerini dile getirdi.

Kasapoğlu ayrıca, olimpiyatlarda bisiklet branşında 34 tane madalya dağıtıldığını anımsatarak, Türkiye’nin de bu merkezle birlikte madalya alabileceğini öngördüklerini ifade etti.

E-Posta Bülteni

E-Posta bültenimize abone olun, en son haber ve röpörtajlardan ilk sizin haberiniz olsun!

Yorumlar için tıklayın

Cevapla

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Öne Çıkanlar

Bağlan
E-Posta Bülteni

E-Posta bültenimize abone olun, en son haber ve röpörtajlardan ilk sizin haberiniz olsun!