Bizimle iletişime geçin

Haberler

İSTANBUL BİSİKLET ÇALIŞTAYI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından ilki düzenlenen İstanbul Bisiklet Çalıştayı’nda “İstanbul Bisiklet Master Planı” ve “Bisiklet Yolları Tasarım Rehberi” konu başlıkları altında kent içi toplu taşıma sistemi, entegre bisiklet yolu ağı ve altyapıları ile ilgili sorun ve öneriler ile İstanbul’daki bisiklet yol ağının düzenlenmesi ve geliştirilmesi hakkında konuşuldu.

Bisiklet Çalıştayı’nda, bisiklet kültürünün yaygınlaşmasının önündeki engeller ve bisikletçilerin sorunları tartışıldı. 7 Şubat Cuma günü Büyükşehir Belediyesi’nin Zeytinburnu Çırpıcı Parkı içerisinde bulunan sosyal tesislerinde düzenlenen çalıştayda, konu ile ilgili uzmanlar, kurumlar, vatandaşlar, STK ve üniversitelerden temsilciler, dernekler, firmalar ve bisiklet kullanıcılarının görüş ve önerileri alınarak katılımcı bir anlayışla ortak akıl yürütülerek yol haritası oluşturulması hedeflendi.

Bisiklet Çalıştayı, İBB Ulaşım Daire Başkanı Utku Cihan’ın açılış konuşmasıyla başladı. ‘Bisiklet Şefliği’ adıyla sadece bisiklet konusunda çalışan bir birim oluşturduklarını söyleyen Cihan, ulaşım sorunlarını aşmanın yolunun yaya-bisiklet-toplu taşımadan geçtiğine dikkat çekti.

İBB Başkanlık Koordinatörü Ali Haydar Kahraman ise bisikletin Türkiye’de sadece hobi ve spor amaçlı bir aktivite olarak görülmesine karşın, dünyada ulaşım ve çevreyi korumak için kullanıldığına dikkat çekti. Kahraman, İstanbul’da 168 km bisiklet yolu olduğunu ancak bu yolların kullanım tabanlarının ancak 3 kilometre civarında bulunduğunu anlattı.

İBB Ulaşım Daire Başkanlığı Koordinatörü Ali Haydar Kahraman, bisikletin Türkiye’de sadece hobi ve spor amaçlı bir aktivite olarak görülmesine karşın, dünyada ulaşım ve çevreyi korumak için kullanıldığını, ülkemizde de bu amaç doğrultusunda geliştirilmesi gerektiğini anlattı.

Sonrasında ise İstanbul’un paylaşımlı bisiklet sistemi İsbike’ı, İsbike Şefi Ahmet Savaş anlattı. Savaş, İsbike kullanımında yaşanan problemlere değinerek bunların çözümü konusunda önerileri dinlerken bisiklet ağının genişletileceğini, toplu taşıma ile entegre hale getirileceğini, istasyonsuz sisteme geçilmesi ile elektrikli bisiklet ve scooterların da sisteme dahil edileceğini planladıklarını bildirdi.

İBB Ulaşım Daire Başkanı Utku Cihan ve İBB Bisiklet Şefi Rukiye Demirci’nin moderatörlüğünde devam eden çalıştayın öğleden sonraki ikinci oturumunda katılımcılar, Bisiklet Yollarındaki Fiziksel Sorunlar, Bisiklet Yolu Projelerinin Uygulama Sorunları, Bisiklet Kültürü, Paylaşımlı Bisiklet Yolları, Paylaşım Sistemleri, Bisiklet Park Elemanları ve Yer Seçimleri, E-Scooter, Elektrikli Bisiklet, Bisiklet Aplikasyonları, Bisiklet Yolları Yönetmeliğinin Uygulanabilirliği, Bisiklet İçin Çok Düzeyli Yönetişim konu başlıklarından birini seçerek beşer dakika boyunca sunumlarını gerçekleştirdi.

Sunumların ardından İstanbul’da bisiklet ulaşımında karşılaşılan engeller nelerdir, toplu ulaşım modları ile bisiklet entegrasyonu nasıl sağlanmalı, bisiklet kullanımının yaygınlaştırılması için ne tür kampanyalar gerçekleştirilmeli, bisiklet farkındalığını nasıl oluşturabiliriz sorularına yanıt aranırken bisiklet yolları yönetmeliği, bisiklet ana planı,  bisiklet yolları tasarım rehberi ile paylaşımlı bisiklet (İsbike) istasyonlarının yer seçimleri hakkındaki görüş ve öneriler soruldu.

E-Posta Bülteni

E-Posta bültenimize abone olun, en son haber ve röpörtajlardan ilk sizin haberiniz olsun!

Yorumlar için tıklayın

Cevapla

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Öne Çıkanlar

Bağlan
E-Posta Bülteni

E-Posta bültenimize abone olun, en son haber ve röpörtajlardan ilk sizin haberiniz olsun!