TÜRKİYE’DE 80’DEN FAZLA SPOR ORGANİZASYONU İPTAL EDİLDİ

TÜRKİYE’DE 80’DEN FAZLA SPOR ORGANİZASYONU İPTAL EDİLDİ

Sağlık Bakanlığı tarafından ülkemizde bir hastada koronavirüs vakasına rastlandığına dair gece saatlerinde yapılan açıklama sonrası ülke genelinde tedbir amaçlı uygulamalara başlandı. Bu kapsamda spor etkinliklerinin pek çoğu için de iptal kararı alındı. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu tarafından dün (10 Mart Salı günü) yapılan açıklamada Mart ve Nisan aylarında düzenlenecek 80’den fazla organizasyonun ertelendiği duyuruldu.

Sağlık Bakanlığı’nın ülkede koronavirüs bulunduğuna dair resmi duyurusunun ardından bugün yapılan yeni açıklamada ise Bakan Kasapoğlu, 1 Mayıs 2020 tarihine kadar Türkiye’de düzenlenecek uluslararası müsabakaların ertelendiğini bildirdi: “Çin’de ortaya çıkan Yeni Koronavirüs salgını sonrası tedbiren 1 Mayıs 2020’ye kadar bazı uluslararası spor organizasyonlarına sporcu göndermemeye ve Türkiye’de düzenlenecek uluslararası spor organizasyonlarını, yine 1 Mayıs’tan sonraki bir tarihe ertelemeye karar verdik.”

“1 Mayıs’a kadar salgınla ilgili olumlu ya da olumsuz herhangi bir gelişme yaşanması durumunda, söz konusu tarihlerde güncelleme olabilecektir. Hiçbir müsabaka ya da hiçbir başarı, insan sağlığından daha değerli değildir.”

“Alınan tedbir kararında; yurt dışında gerçekleşecek olan voleybol ve basketbol müsabakaları ile 12 Mart Perşembe günü Başakşehir-Kopenhag arasında İstanbul’da oynanacak UEFA Avrupa Ligi Son 16 Turu karşılaşması kapsam dışında kalacak.”

“Bakanlığımıza bağlı yurtlar, gençlik merkezleri ve spor alanlarında doğru el yıkama, mekânların sık sık havalandırılması ve genel hijyen kurallarına dikkat edilmesi yönünde bilgilendirmeler yapıyoruz. Gençlik Merkezlerimiz ve Gençlik Kamplarımız gibi gençlerimizin yoğun bir şekilde kullandığı tüm tesislerimizde dezenfekte çalışmalarını başlattık.”

“Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen Gençlik ve Uzman Değişimleri, Gönüllülük Projeleri, Gençlik Merkezleri Değişimleri gibi yurt dışı hareketlilik projelerini de  geliş-gidiş olarak çift yönlü tedbiren erteledik.”

Koronavirüs nedeniyle iptal edilen organizasyonlara dair ilk liste de bakanlık tarafından yapılan açıklamanın ardından yayınlandı. Listede yer almayan ve Nisan ayında yapılacak Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun akıbeti ile ilgili olaraksa Cumhurbaşkanlığı ile görüşmelerin sürdüğü bildirilen detaylar arasında. 

Benzer Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir