Bizimle iletişime geçin

Haberler

FRANSA TURU ‘KAPALI KAPILAR ARDINDA’ GERÇEKLEŞEBİLİR

Fransa Gençlik ve Spor Bakanı Roxana Maracineanu, Fransız basınına bu yılki Fransa Turu’nun potansiyel olarak kapalı kapılar ardında, izleyicilerin katılımı olmadan gerçekleşebileceğini söyledi. Ancak Maracineanu L’ Equipe’a, Tour organizatörü ASO ile farklı senaryolar tartışılsa da koronavirüs pandemisi devam ederken yarış için kesin kararlar vermek için henüz çok erken olduğu konusunda uyarıda bulundu. 

Maracineanu, Fransız radyo ağı France Bleu’ya Çarşamba günü (25 Mart) konuyla ilgili yaptığı bir açıklamada ise “Tour de France’ın ekonomik modeli biletlemeye değil TV haklarına dayanıyor” bilgisini paylaştı. “Karantina döneminde herkes her konuda daha dikkatli davranıyor. Bu yüzden etkinliklere canlı olarak katılmak yerine her şeyi televizyondan izlemeyi tercih ediyor. Sonuçta Tour’u da yol kenarında izlemek yerine televizyondan izlemek zorunda kalmak çok zor olmasa gerek.”

Maracineanu, Pazartesi günü (23 Mart) basına yaptığı açıklamada Fransa Turu gibi ulusal öneme sahip bir etkinliğin planlandığı şekilde gerçekleştirilebileceğini umduklarını belirtmişti. Ancak hemen sonrasında Olimpiyat Oyunları’nın ertelenmesi kararı gelmiş, öncesinde ise Giro d’Italia dahil yüzü aşkın yarışın askıya alındığı duyurulmuştu. 

Eski UCI Başkanı Brian Cookson ise Cyclingnews’a yaptığı açıklamada, Fransa Turu ile birlikte diğer iki büyük turun, takvimdeki diğer yarışlara yer açabilmek için üç hafta yerine iki haftaya çekilebileceğini, Tour’un ise temmuz sonu veya ağustos başı gibi gerçekleştirilebileceğini belirtmişti.

Maracineanu daha sonra Twitter’da Tour ile ilgili neler olabileceğine dair kesin kararlar vermek için çok erken olduğunu tekrarladı.

“Tour bir spor anıtıdır. Ancak kesin karar vermek için hala çok erken. Her şey için biraz zaman gerekiyor. Şu anda daha acil bir savaşımız var. Bir sonraki savaşa girmeden önce tüm çabamızı onun için harcamalıyız.”

E-Posta Bülteni

E-Posta bültenimize abone olun, en son haber ve röpörtajlardan ilk sizin haberiniz olsun!

Yorumlar için tıklayın

Cevapla

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Öne Çıkanlar

Bağlan
E-Posta Bülteni

E-Posta bültenimize abone olun, en son haber ve röpörtajlardan ilk sizin haberiniz olsun!