Bizimle iletişime geçin

Editoryal

CYCLIST TÜRKİYE NİSAN SAYISI ÇIKTI!

Nisan sayısının öne çıkanları…

62. sayıda neler var?

Tüm hayatı olduğu gibi koronavirüs pandemisi bisiklet sporunu da derinden etkiledi. Birçok yarış iptal edilir yahut ertelenirken, Cyclist Türkiye mikrofonu Argeus Travel’ın başındaki isim Aydın Ayhan Güney ve Türkiye Bisiklet Federasyonu Asbaşkanı Berat Alphan’a uzatıyor ve yaşanan son gelişmelerin sezonun geri kalanına etkilerini araştırıyor.

“Benim için sadece sponsor değildi. Mapei’ye elimizden gelenin %100’ünü değil, %110’unu verdik.”

Tour of Antalya’nın davetlisi olarak Türkiye’ye gelen eski İtalyan profesyonel bisikletçi Andrea Tafi ile hayatına şekil veren Mapei yıllarını, tükenmek bilmeyen yarış tutkusunu ve yeni neslin yükselişini konuştuk. Erman Öner’in özel röportajı Nisan sayısında.

Pembe renkli kayalar, beyaz nilüferler, yemyeşil bir longoz ormanı… Kefken’den Karasu’ya uzanan Yerli Tur rotamızda bu ay, Karadeniz’in sakin kıyılarında keyifli bir yolculuğa çıkıyoruz.

Pandemiye dönüşen koronavirüs salgını sosyal yaşam kadar ekonomik hayatı da etkilemeye devam ediyor. Cyclist Türkiye, salgının Asya temelli bisiklet endüstrisine etkilerini mercek altına alıyor. 

“Motorla o rüya makinesini takas ettim. O gün bugündür bisiklet aşkıyla doluyum!”

Yayın kurulu üyemiz ve bisiklet camiasının saygı duyulan ismi Aydan Çelik, beşinci yılını kutlayan dergimiz Cyclist Türkiye’nin ardındaki isim, Hasan Çarpışan ile bir araya geldi ve bisikletle tanışmasından, bir bisiklet dergisi kurma fikrine kadar merak ettiklerini sordu!

Özellikle nabız bantları, hız göstergeleri yokken nasıl antrenman yapıp, yarışa nasıl hazırlanırlardı? Prof. Dr. İrfan Türetgen inceliyor.

“Limoncu Ali’ye ait türkünün ikinci kıtası iyice cezbediciydi: “Gidek gidek gel gidek/ Adana’ya gel gidek/ Adana sıcak derler/ He ya gardaş gel gidek”

Carraro ile Türkiye’nin Renkleri’nde bu ay Aydan Çelik ile Müslüm Baba’nın türküleri eşliğinde Adana’yı geziyoruz.

“100 yıllık bir geçmişe sahibiz ama aerodinamiğe gösterilen ilgi sadece 10 yıl”

Görünüşe bakılırsa bisiklet dünyasında her şey gittikçe aerodinamik hale geliyor, fakat aero ekipmanlardan ne kadar daha fazla hız kazanabiliriz ve buna değer mi? Cyclist, araştırıyor.

Yayaların ve bisikletlilerin şehirlerdeki haklarını savunurken bu hakkın arka planına ışık tutuyoruz. Otomobil çağı öncesi yolları ilk kim yaptırdı ve o yolların asıl sahipleri kimlerdi? Tanzer Kantık, yayalar ve bisikletlilerin yollar üzerindeki hakkının gizlenmiş tarihini sizler için kaleme aldı. Kirli stratejilere ve dramatik sona sahip bu hikâyeyi ilgiyle okuyacağınızı düşünüyoruz.

“Nasıl ki bir Alman futbolcu bugün Antalyaspor’da oynuyor veya Türk futbolcular Almanya’da top koşturuyorsa, bir Türk bisikletçisi de pekala Bike Aid renkleriyle pedal çevirebilir”

Spora ve özellikle de bisiklet branşına verdiği destekle adından sıklıkla söz ettiren dünyaca ünlü Corendon firmasının CEO’su Yıldıray Karaer ile Tour of Antalya’da bisiklet anılarını, bisikletin turizm yönünü ve firmanın bisiklet sporuna verdiği destekleri konuştuk!

Beykoz Üniversitesi’nden Prof. Dr. Y. Birol Saygı, sürüş öncesi, sırası ve sonrasında nasıl beslenmek gerektiğiyle ilgili soruları yanıtlıyor.

Cyclist Türkiye Nisan 2020 sayısına buradan anında ulaşabilirsiniz!

E-Posta Bülteni

E-Posta bültenimize abone olun, en son haber ve röpörtajlardan ilk sizin haberiniz olsun!

Yorumlar için tıklayın

Cevapla

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Öne Çıkanlar

Bağlan
E-Posta Bülteni

E-Posta bültenimize abone olun, en son haber ve röpörtajlardan ilk sizin haberiniz olsun!