Bizimle iletişime geçin

Haberler

HALK SAĞLIĞI UZMANI, TOUR’UN YAPILMASINI ‘AFETE DAVETİYE’ OLARAK DEĞERLENDİRDİ

Edinburgh Üniversitesi Küresel Halk Sağlığı Başkanı ve aynı zamanda Covid-19 salgını konusunda İskoç hükümetinin kilit danışmanlarından olan Devi Sridhar, Ağustos ayında Tour de France’ın yapılacak olmasını “afete davetiye” olarak değerlendirdi. Sridhar konuyla ilgili olarak, “Yapılacak en akıllıca şey Tour’un bu yıl için iptal edilmesidir” dedi.

Geçtiğimiz günlerde Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Fransa’da Temmuz ayına kadar sportif faaliyetler de dahil tüm etkinliklerin iptal edildiğini duyurmuş, bunun üzerine UCI, Fransa Turu’nun yeni tarihini 29 Ağustos olarak açıklamıştı.

Sridhar, “Bu uzun vadede devam edecek kronik bir problem” diyerek yarış sırasında ortaya çıkabilecek bir salgın belirtisinin yaratacağı potansiyel tehlikelerin altını çizdi. “Fransa Turu’nun pek çok şehri dolaşıyor olması sebebiyle farkında olmadan virüsü yeniden yayma ve yeni bir salgın başlatması riski kesinlikle var!” 

Tour’un özellikle sponsor ve yayın ortakları yarışın yapılacak olmasına sevindiklerini belirterek bunu “çok iyi haber” olarak değerlendirirken Sridhar, Tour organizatörü ASO’yu kararı yeniden göz geçirmeye çağırdı.

“Ortaya çıkabilecek riskler mutlaka değerlendirilmeli. Dünyanın dört yanından binlerce insanın bir araya geleceği, kasabaları şehirleri dolaşacağı bir etkinlikten söz ediyoruz. Bu gerçekten “afete davetiye” olabilir!”

Sridhar ayrıca, Fransa dışından yarışa gelecek kafilelerin mutlaka karantinaya alınması gerektiğini söyledi. “Buraya uluslararası bir konvoyun gelişi, yeni bir enfeksiyon kümesi oluşturabilir. Bu noktada eğer yapılacak olsa dahi öncesinde gelecek herkes için mutlaka 2-3 haftalık bir karantina süreci düşünülmelidir.”

Sridhar, bu büyüklükte bir etkinliğin yapılmasını kabul etmenin “akıllarda durgun yaratacak bir karar” olarak değerlendirdi. Yapılması halinde yarış başladıktan sonra herkesin her gün test edilmesi gerektiğini söyleyen Sridhar, vakaların %20 ila %60’ının hiçbir semptom göstermeksizin hastalığa yakalandıklarını vurguladı. 

UCI ise planladıkları yeni uluslararası takvimle ilgili gelişmeleri açıklamayı sürdürürken şu an kararlaştırılan her tarihin, salgının gelişimine göre yeniden revize edilebilir olduğunun altını çiziyor. 

E-Posta Bülteni

E-Posta bültenimize abone olun, en son haber ve röpörtajlardan ilk sizin haberiniz olsun!

Yorumlar için tıklayın

Cevapla

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Öne Çıkanlar

Bağlan
E-Posta Bülteni

E-Posta bültenimize abone olun, en son haber ve röpörtajlardan ilk sizin haberiniz olsun!