Bizimle iletişime geçin

Haberler

BİSİKLET ENDÜSTRİSİ KORONAVİRÜS KRİZİYLE NASIL MÜCADELE EDİYOR?

Bisiklet endüstrisindeki pek çok marka, salgının yayılmasını önlemek üzere devam eden küresel mücadeleye destek olmak için üretimlerini bu yönde farklılaştırdı. İlk olarak bisiklet giysisi üreticisi firma Santini, salgının yayılmaya başlamasının hemen ardından mevcut üretimlerini durdurarak maske üretimine geçtiklerini duyurdu. Virüsün en çok etkilediği bölgelerden birinde İtalya Bergamo yakınlarında bulunan marka, 23 Mart itibariyle maske üretimine başlamıştı. 

Santini’nin bu girişimi pek çok markaya ilham kaynağı olmuş, farklı alanlarda üretim yapan firmalardan benzer girişimler görülmeye başlanmıştı.

İtalyan çanta ve bisiklet aksesuarı üreticisi Scicon, koronavirüs mücadelesine katkı sağlamak için mevcut üretimine maske ve koruyucu gözlük yapımıyla devam ederken Kaliforniya merkezli gözlük üreticisi %100 ise başlattığı #100percentTogether kampanyası ile ABD’de, sağlık personellerinin kullanımı için 10.000’den fazla koruyucu gözlük bağışladı.

Santini’den yıkanabilir koruyucu maskeler

Boels Domans, Trek-Segafredo ekipleri ve dünya şampiyonası etkinlikleri için bisiklet giysileri üreten Santini, İngiltere için yıkanabilir maskeler üretmeye başladı. Satışlarının %10’unu da sağlık çalışanlarına bağışlayacağını belirten İtalyan marka, salgın başladığında maske üretimine geçen ilk firmalardan biriydi.

İlk zamanlar tek kullanımlık cerrahi maskeler üreten Santini, şimdi de değişik renklerde özel tasarım maskeler üretiyor. Santini, maskenin endüstriyel olmayan işyerleri için tasarlandığını ve bu nedenle İngiltere ve AB spesifikasyonlarına göre koruyucu maske olarak sınıflandırıldığını söylüyor.

Minimum 100 adet olmak üzere sipariş alınan maskeler 50 veya 10’luk paketler halinde satışa sunuluyor. Sipariş için custom.uk@santinisms.it adresine e-posta gönderebilirsiniz.

Endura, koruyucu önlükler üretiyor

İskoç bisiklet giysisi üreticisi Endura, İskoçya’da sağlık ve bakım çalışanları için steril koruyucu önlüklerin yarısından çoğunun üretilmesi için ülkedeki pek çok giyim ve tekstil firması ile işbirlikli olarak çalışmalarını sürdürüyor.

Aynı zamanda İngiltere için de üretim yapan Endura, kardeş markaları Berghous tarafından bağışlanan su geçirmez, nefes alabilen bir kumaşla yeniden kullanılabilir önlükler tasarlıyor.

Endura, koronavirüs sürecinin başından bu yana mevcut üretimlerini koruyucu gözlük, maske ve giysi üretimi olarak değiştirmiş, bunları sağlık merkezlerine, çocuk bakım merkezlerine ve bakım evlerine bağışlamıştır.

Ale, koruyucu giysiler üretecek hastanelere bağışladı

Bisiklet giysisi üretici bir başka firma Ale, geçtiğimiz günlerde Bonferraro di Sorgà’daki (Verona) üretim tesislerinde, sağlık personelleri ve hastane çalışanları için koruyucu giysi üretimine başladıklarını duyurmuştu.

Haftada 13.000 giysi üreten firma, üretilen giysileri İtalya’daki hastanelere bağışlıyor. Üretilen koruyucu giysileri küresel olarak da satışa sunmak isteyen marka, satışa başlanması durumunda her bir giysi için 12 ila 15 € arasında bir fiyat belirlenebileceğini belirtiyor. 

ODLO maske üretimine başladı

Bisiklet ve spor giysisi üreten bir başka marka ODLO, Portekiz’de üretim tesislerinde maske üretimine başladı. ODLO, ürettikleri maskelerin çabuk kuruyan özellikte ve antibakteriyel yapıya sahip olduğunu, OEKO-TEX sertifikalı (zararlı maddeler içermeyen) ve 60 ° C’de 50 defaya kadar yıkanabileceğini söylüyor. 

ODLO CEO’su Knut Are Høgberg, “Sosyal ve çevresel sorumluluklarımızı ciddiye alıyoruz ve bir pandeminin ortasında mevcut üretim tesislerimizi yüz maskeleri üretimi yapacak şekilde dönüştürmek, bu zamanda yapılacak şeydi” dedi.

Maskeler www.odlo.com adresinde beşli ve onlu paketler halinde satışa sunulurken beşli paket için 30 sterlin, onlu paket içinse 50 sterlin ödemek gerekiyor. 

Kask araştırma ve geliştirme markası WaveCel, koruyucu yüz maskesi üretiyor

Bisiklet kazalarından kaynaklanan sarsıntı ve hasarın önlenmesinde standart EPS köpükten 48 kat daha etkili olduğu belirtilen WaveCel teknolojisini geliştiren firma, pandemi sürecinde üretimlerine koruyucu yüz maskeleri yaparak devam edeceklerini bildirdi. 

Muc Off, sağlık çalışanlarına krem bağışlıyor

Bisiklet ve motorlu taşıtlar için yağ ve temizlik ürünleri üreten Muc-Off, koronavirüs mücadelesinde ilk olarak dezenfektan üreticilerine ambalaj yardımı sağlamak için mevcut üretimini yavaşlatma kararı aldı. El dezenfektanı üreticilerine daha fazla plastik şişe sunabilmek üzere yağ üretimini yavaşlatacağını belirten firma, üreticilere ambalaj yardımı yapabilmek adına çevrimiçi ortamda bir form da hazırladı.

Ardından sağlık çalışanları için uzun süre maske ve gözlük takmaktan kaynaklı ağrı ve tahrişi azaltmak üzere koruyucu krem bağışladığını duyurdu. 

Huub, sağlık çalışanları için bisiklet forması üretti

Bisiklet ve triatlon giysisi üretici firma Huub, sağlık çalışanlarına destek olmak için tasarladığı formayı satışa sundu. Marka, satıştan sağlanan gelirin tamamının koronavirüs mücadelesi için bağışlanacağını belirtti. 

E-Posta Bülteni

E-Posta bültenimize abone olun, en son haber ve röpörtajlardan ilk sizin haberiniz olsun!

Yorumlar için tıklayın

Cevapla

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Öne Çıkanlar

Bağlan
E-Posta Bülteni

E-Posta bültenimize abone olun, en son haber ve röpörtajlardan ilk sizin haberiniz olsun!