Bizimle iletişime geçin

Haberler

AVRUPA’DA BİSİKLET YARIŞLARI “GİZLİCE” BAŞLADI

Avrupa’da Mart ayından bu yana uygulanmakta olan koronavirüs kısıtlamalarının ardından uzun süredir ara verilen bisiklet yarışları, 21 Mayıs Çarşamba günü Norveç’te koşulan zamana karşı etabıyla sessiz sedasız bir şekilde yeniden başladı. Üç gün boyunca devam edecek olan Fuel of Norway yarışının zamana karşı ilk etabı, televizyonda canlı yayınlanırken WorldTour ekibi NTT’den Edvald Boasson Hagen’in de dahil olduğu Norveç’in dört yanından profesyoneller, sezonun ilk yarışında mücadele etmek üzere Oslo’ya geldi.

Oslo’nun hemen kuzeyindeki Krokkleiva tırmanışı üzerinde gerçekleşen 4.1 kilometrelik zamana karşı etap, Norveç ulusal televizyonunda canlı yayınlandı.

Ortalama %7.1m eğime sahip etabı, Uno-X Development Team’den Andreas Leknessund 10 dakika 12 saniye ile kazandı. İkinci sırayı ise Jumbo-Visma’dan Tobias Voss, 21 saniye farkla aldı.

Fransa Turu’nda üç etap galibiyeti bulunan Boasson Hagen ise 43 saniye farkla yarışı 6. sırada tamamladı. Jumbo-Visma takım menajeri Richard Plugge, mutluluğunu sosyal medya üzerinden takipçileriyle paylaştı: “Sonunda, Norveç’te televizyonda canlı bir yarış!”

Team Ineos sportif direktörü Gabriel Rasch ve Tour of Norway yarış direktörü Birger Hungerholdt’un, UCI tarafından yayınlanan uluslararası takvimin dışında gizlice bu yarışı organize etmek için bir araya geldikleri belirtildi.

Organizatör Hungerholdt, “Gizli tutmamızın sebebi bulunduğumuz yerle sınırlı kalmasını istememiz alakalı. Çok fazla insanın katılmasını istemiyorduk. Bu nedenle organizasyonu “gizli” tuttuk. Umuyorum güvenli bir şekilde gerçekleştirebiliriz” şeklinde konuştu.

Norveç, ilk olarak 12 Mart’ta uygulamaya koyduğu koronavirüs önlemlerini hafifletme sürecini yavaş yavaş başlattı. Bu kapsamda okulların, haziran ayı başı itibariyle yeniden açılmasına da karar verildiği açıklandı.

E-Posta Bülteni

E-Posta bültenimize abone olun, en son haber ve röpörtajlardan ilk sizin haberiniz olsun!

Yorumlar için tıklayın

Cevapla

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Öne Çıkanlar

Bağlan
E-Posta Bülteni

E-Posta bültenimize abone olun, en son haber ve röpörtajlardan ilk sizin haberiniz olsun!