Bizimle iletişime geçin

Haberler

ANTİK KENTLER BİSİKLET ROTASI İLE ÜÇ MİLYON TURİST HEDEFLENİYOR

Dünyanın en uzun Antik Kentler Bisiklet Rotası turizm projesi, Anadolu topraklarını keşfe çağırıyor. Pandemi nedeniyle turizm taleplerinde farklılıklar oluşmaya başladı. İnsanlar tatil yaparken, bir yandan zinde kalmayı ve riskten uzak olmayı hedefliyor. Bu doğrultuda tüm dünyada bisiklet turizmine yönelik bir yoğunluk yaşanıyor. Dünya Kardeş Şehirler Turizm Birliği, bu yoğunluğu fark ederek yeni bir proje geliştirdiklerini söyledi. Antik Kentler Bisiklet Rotası projesiyle Anadolu’daki antik şehirler bisikletle birbirine bağlanacak.

Dünya Kardeş Şehirler Turizm Birliği Genel Sekreteri Hüseyin Baraner bu projenin, dünyanın en uzun bisiklet antik kent rotası olacağını söyledi. Bisikletle 8 haftalık yolcuğu hedefleyen rota; Çanakkale, Turuva Beyramkale, Asos, Edremit, Edremit Körfezi, Ayvalık, Bergama, Dikili, Çandarlı, İzmir, Çeşme, Seferihisar, Sığacık, Gümüldür, Kuşadası, Teos, Milet, Didim, Bodrum, Köyceğiz, Kalkan, Kaş, Demre, Finike, Çıralı, Olympos, Kemer, Antalya, Perge, Side, Alara, Alanya ve Gazipaşa’yı kapsayacak.

Tura katılanlar 8 havalimanı, 8 uçak kullanacak. Her havalimanında tura katılanlar için özel bisiklet olacak. Uçaktan inip, direk bisikletlere binilecek. Valizleri ise kalacakları otele gönderilecek. İnsanlar yalnızca bisiklet çantalarını alıp, pedal basacak. Ev sahipliği yaptığı çok sayıda farklı medeniyet ve kültür sayesinde Türkiye’nin turistlere geniş bir destinasyon sunacağını ifade eden Baraner, bu rotanın, insanları rüya gibi bir keşfe çıkaracağını söyledi.

Rota için özel bir aplikasyon için çalışmaların da devam ettiğini belirten Baraner, tura katılanların, aplikasyon sayesinde gittikleri yerlerin tarihi özelliklerini 40 farklı dilde dinleyebileceklerini belirtti. Katılımcılar ayrıca, konaklama tesislerini görebilecek, tavsiyeler alabilecek hatta ödemelerini bu uygulamadan gerçekleştirebilecekler.

Baraner, küresel bisiklet turizm pazarının 2 Milyar Euro olduğuna işaret ederek, hedefin yılda 3 milyon kişinin bu rotayı kullanmak üzere Türkiye’ye getirmek olduğunu söyledi.

E-Posta Bülteni

E-Posta bültenimize abone olun, en son haber ve röpörtajlardan ilk sizin haberiniz olsun!

Yorumlar için tıklayın

Cevapla

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Öne Çıkanlar

Bağlan
E-Posta Bülteni

E-Posta bültenimize abone olun, en son haber ve röpörtajlardan ilk sizin haberiniz olsun!