Özellikle sürüş sonrası terleme yoluyla kaybettiğiniz tuzları ve mineralleri geri alarak, hidratlı ve enerjik kalmak için tasarlanmış bir tarif. Bisiklet performansınız için mükemmeldir. Elektriğin tuzlu suda, normal suda olduğundan daha iyi iletildiği o biyoloji dersini hatırlıyor musunuz? Aynı şey hücreleriniz için de geçerli. Zira elektrolitlerin hücrelerde iletilmesi için tuzlu H20’ya ihtiyaç duyarlar.
Kısacası bu tarif bilimsel olarak kanıtlanmış ve hazırlaması şaşırtıcı derecede kolaydır – sadece iki adım. Dondurma kalıplarınız yoksa küçük yoğurt kapları veya plastik içecek kapları kullanabilirsiniz ve çubukların merkezde kalmasını sağlamak için karışımı bir saat kadar dondurun, sonra tamamen donmasına izin vermeden önce çubuğu merkeze sokun.
Manuka (Yeni Zelanda’da üretilen mucizevi bir baldır) balı tercih edilir, ancak pahalıdır, bu yüzden normal bir bal da iyidir. Benzer bir durum toparlanmaya yardımcı olması için ekstra protein içeren yoğurt için de geçerlidir – daha ucuz seçenekler ve yüksek protein bakımından düşük olma eğilimindedir. Ve alışverişi bizzat yapıyorsanız, az yağlı seçenekleri es geçin çünkü yağı azaltmanın telafisi genellikle daha fazla tuz ve şekerden geçer. Sonuçta… yağ yok, un yok.
Malzemeler
1 çekirdeği ayıklanmış ve ince doğranmış mango
500g yüksek proteinli yoğurt
1 yemek kaşığı bal
250ml ananas suyu
2 elektrolit tableti
(tercihen mango, ananas veya turunçgil aroması)
1 misket limonu kabuğu rendesi (Normal bir limonun kabuğunu da rendeleyebilirsiniz)
Bir tutam deniz tuzu
Bu tarif yaklaşık 6-8 kişiliktir.
Besin değerleri (1 porsiyon için):
Kalori 42kcal
karbonhidrat 9g
Şekerler 8g
Yağ 0.1g
Protein 1g
Sodyum 100mg
Tarif
• Ananas suyunda elektrolit tabletleri çözerek başlayın. Daha sonra ananas suyu karışımıyla çırpmadan önce yoğurdu bir kasede mango, limon kabuğu rendesi, bal ve deniz tuzu ile karıştırın.
• Dondurmayı buzlu kalıplara dökün ve 2-3 saat dondurun.
Üç ay boyunca dondurucuda muhafaza edilebilir.
Bu tarif, Bloomsbury Publishing, bloomsbury.com’dan yayımlanan Alan Murchison’ın kaleme aldığı The Cycling Chef kitabından alınmıştır.