2020 TOUR DE FRANCE | TOUR’DA İLK HAFTANIN ARDINDAN TÜM TAKIMLARA PCR TESTİ UYGULANDI

2020 TOUR DE FRANCE | TOUR’DA İLK HAFTANIN ARDINDAN TÜM TAKIMLARA PCR TESTİ UYGULANDI

Fransa Turu’nda ilk dinlenme gününde ve bir önceki gün Covid-19 testine tabii tutulan takımlar ve organizasyon görevlileri için sonuçlar, bugün koşulacak 10. etap öncesi açıklandı. Toplamda 800’ü aşkın test uygulanırken 650 bisikletçi ve takım personeline PCR testi yapıldı. L’Equipe tarafından yapılan ilk habere göre sporcuların tamamı negatif sonuçlanırken dört takım personelinin ise pozitif çıktığı belirtildi.

Bir başka habere göre ise Deceuninck-QuickStep ekibindeki bir personelin testinde gerçekleşen belirgin bir hata nedeniyle takım, yeniden test edildi. Ancak sonucun yeniden negatif çıktığı ve ekibin, start çizgisinde yer alacağı paylaşıldı.

Tüm testlerin sonuçlanmasının ardından ASO ve UCI, konuyla ilgili ilk açıklamasını resmi web sitesi ve sosyal medya hesapları üzerinden açıkladı. UCI, 841 testin yapıldığı; yapılan testler sonucunda hiçbir bisikletçinin pozitif sonuçlanmadığı ancak Cofidis, Ag2r La Mondiale, Ineos Grenadiers ve Mitchelton-Scott takımlarından birer personelinin, test sonucunun pozitif olduğu bildirildi. Buna ek olarak teknik ekipten bir görevlinin de pozitif sonuçlandığı belirtildi.

UCI ve ASO tarafından yayınlanan bir diğer açıklama ve yine L’Equipe tarafından yapılan habere göre, yarış direktörü Christian Prudhomme da test sonucu pozitif çıkanlar arasında. Covid-19 testi pozitif sonuçlanan Prudhomme, geçtiğimiz hafta bir etabı, Fransa Başbakanı Jean Castex ile aynı araçta takip etmişti.

Etkinlikten ayrılması kararlaştırılan Prudhomme yerini, eski Fransız profesyonel François Lemarchand’e devredecek. Prudhomme, ikinci dinlenme gününün ardından, test sonucu negatif olması halinde yeniden Tour’daki yerini alacak.

Benzer Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir