Bizimle iletişime geçin

Haberler

INEOS TAKIM ARAÇLARINA SALDIRI

Ineos’un takım arabaları ve otobüsüne Belçika’da saldırı düzenlendi. Çevrecilerin yaptığı düşünülen saldırıda araçlar hasar gördü ve takım otobüsünün üstüne “Ineos will fall (Ineos düşecek)” yazıldı.

Fotoğraf: Annick De Ridder

Ineos takım arabaları ve otobüsüne Belçika’da saldırı düzenlendi. Çevrecilerin yaptığı düşünülen saldırının bir petrokimya şirketi olan Ineos’un çalışmalarına tepki olduğu sanılıyor. 

Ineos Grenadiers takımının lojistik merkezi olan Belçika Deinze’da gerçekleşen olayda araçlar hafif hasar aldı, boyayla üstlerine yazılar yazıldı. Otobüsün üstünede boyayla “Ineos will fall (Ineos düşecek)” yazıldı.

Takım bir yarış aracının ve takım otobüsünün dahil olduğu toplam altı aracın hasar gördüğünü doğruladı. Saldırının ardından olayın sorumluları olduğu düşünülen dört kişi gözaltına alındı. 

Fotoğraf: Annick De Ridder

Saldırganların, Ineos’un Antwerp limanında inşa ettiği ve geri dönüştürülmüş hammaddelerden dayanıklı plastikler yapmayı amaçlayan yeni bir kimyasal fabrikayı protesto ettiklerini öne sürüldü. 

Ineos, Avrupa’nın en büyük plastik üreticilerinden ve petrokimya şirketlerinden biri. Takımın sponsoru olduğundan beri kendilerini sporla aklamaya çalıştıklarına dair pek çok eleştiriye maruz kalıyorlar. 

Takım, Cycling Weekly’e polisin ilgilendiği bir konu olduğu için yorum yapmayacaklarını söyledi. 

Saldırıyı duyuran Flaman milletvekili Annick De Ridder ise, “Bunun artık demokratik sivil protestolarla hiçbir ilgisi yok, ancak saf eko-terörizme doğru kayıyor! Bir sonraki eylemlerinin artık medya tarafından meşru sivil protesto olarak sunulmayacağını varsayıyorum.” diyerek saldırıya tepki gösterdi. 

Kaynak: Cyclingnews, Cycling Weekly

E-Posta Bülteni

E-Posta bültenimize abone olun, en son haber ve röpörtajlardan ilk sizin haberiniz olsun!

Yorumlar için tıklayın

Cevapla

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Öne Çıkanlar

Bağlan
E-Posta Bülteni

E-Posta bültenimize abone olun, en son haber ve röpörtajlardan ilk sizin haberiniz olsun!