Bizimle iletişime geçin

Haberler

MARIANNE VOS SEZONU ZAFERLE AÇTI

Eski dünya şampiyonu Marianne Vos, cyclo-cross sezonunu Essen’de yapılan Robotland Ethias Cross’da galibiyetle açtı. Erkeklerde ise zafere yine Mathieu van der Poel uzandı.

Fotoğraf: Anton Vos/ Cor Vos

Eski dünya şampiyonu Marianne Vos, cyclo-cross sezonunu açtığı Essen’de yapılan Robotland Ethias Cross’da ilk galibiyetini aldı. Hafta için yapılan yarışta erkeklerde zafere yine Mathieu van der Poel uzandı.

Cyclo-cross sezonu yoğun bir takvimle devam ediyor. Geçen hafta sonu Namur’da yapılan cyclo-cross World Cup’ın hemen ardından ayın 22’sinde Belçika Essen’de Robotland Ethias Cross yarışı düzenlendi. 

Cyclo-cross sezonunu bu yarışta açan, eski dünya cyclo-cross şampiyonu Marianne Vos ilk zaferini de kazandı. Vos geçen sezon da bu yarışta galip gelmişti. 

33 yaşındaki Hollandalı, yarışta sabırlı bir şekilde mücadele etti ve gücünü sonlarda ortaya koydu. Son turda rakipleriyle arasındaki farkı açan Vos’un yakalanması mümkün olmadı. İkinci sırayı Fransız Perrine Clauzel alırken, Hollandlalı Inge van der Heijden üçüncü oldu.

Marianne Vos cyclo-cross sezonunu zaferle açtı
Fotoğraf: Luc Claessen/Getty Images

 Yol yarışlarından sonra cyclo-cross sezonu için biraz ara veren Hollandalı dünya şampiyonasına kadar farklı yarışlarda mücadele edecek. Vos bugün yapılacak X20 badkamers Trofee – Azencross’da da galibiyet arayacak.

Marianne Vos, geçmişte yedi kez cyclo-cross şampiyonu oldu. 2006’da ilk dünya şampiyonluğunu yaşamasının ardından, 2009-2014 yılları arasında altı yıl üst üste şampiyonluğu kimseye bırakmadı. Sonrasında sakatlıklar yüzünden kariyeri istediği gibi devam etmeyen Vos’un üç de dünya yol şampiyonluğu bulunuyor. 

Van der Poel yine kazandı

Cyclo-cross sezonuna başladığından beri adından sıkça zaferleriyle söz ettiren Mathieu van der Poel hafta içini de boş geçmedi. En son 20 Aralık’ta Namur’da yapılan cyclo-cross World Cup’ta birinci olan Hollandalı hemen sonraki yarışını da kazanmayı bildi.

Fotoğraf: Getty Images Sport

Dünya şampiyonu Van der Poel, daha yarışın ortasında durdurulamaz bir atak gerçekleştirdi ve kimse bir daha yanına bile yaklaşamadı. Yarışta Quinten Hermans ikinci olurken Tom Pidcock yine podyum görmeyi başardı. 

Kaynak: CyclingTips

E-Posta Bülteni

E-Posta bültenimize abone olun, en son haber ve röpörtajlardan ilk sizin haberiniz olsun!

Yorumlar için tıklayın

Cevapla

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Öne Çıkanlar

Bağlan
E-Posta Bülteni

E-Posta bültenimize abone olun, en son haber ve röpörtajlardan ilk sizin haberiniz olsun!