Bizimle iletişime geçin

Haberler

MARC HIRSCHI’NIN YILLIK KAZANCI 14 KAT ARTTI

Marc Hirschi’nin UAE Emirates’e olan transferinin yankıları sürüyor. Son olarak Hirschi’nin Sunweb’de yıllık 70 bin euro kazanırken yeni takımında 14 kat daha fazla kazanacağı ve 1 milyon euro alacağı söylendi.

Fotoğraf @UAETeamEmirates/Fizza

Marc Hirschi gibi geçen sezon adından sıkça söz ettiren bir yeni yıldızın, nispeten WorldTour takımları için geç bir tarihte Team DSM’den ayrılıp UAE Team Emirates ile anlaşması, sezonun en dikkat çekici transferlerinden oldu.

Takımından neden ayrıldığı ve yeni takımını seçmesindeki etmenler de aydınlanmadan kalınca, üstündeki ilgi dağılmadı. 

Yeni takımının medya gününde transferinin sebepleri sorulduğunda üzerine çok bir şey söylemeyen ve konuşmayacağını da belirten Hirschi ne kadar ketum davransa da hakkındaki haberler durmuyor.

Fransız L’Équipe gazetesine göre, gelecek vaat eden İsviçreli’nin  menajer Iwan Spekenbrink’ten ayrılması için birkaç nedeni vardı.

Bunların başında da yeni takımı UAE Emirates’in ona sunabileceği imkanlar yer alıyor. Genç bisikletçi, Team Sunweb’de yılda 70 bin euro kazanıyordu. Ancak L’Équipe’e göre İsviçreli, yeni takımından yılda 1 milyon euro kazanacak. Bu, Sunweb’te kazandığının on dört kat daha fazlası. 

Fotoğraf Corvos

“Bazen boğulduğu hissine kapılıyordu”

Ayrıca Hirschi’nin Team Sunweb’de rahat hissetmediği de söyleniyor. Hirschi’nin bir aile üyesi Fransız spor gazetesine “Bazen çok katı bir organizasyon içinde boğulduğu hissine kapılıyordu” dedi. 22 yaşındaki bisikletçi bunun yanında, sportif başarılarının takdir edilmediğine de inanıyordu. 

Marc Hirschi, UAE Emirates’e yaptığı, çok tartışılan transferinin arka planı sorulduğunda, “Bu konuda fazla bir şey söyleyemem,” diye yanıtladı. “Bu anlaşmada belirlendi. Sadece ayrılma fırsatının doğduğunu söyleyebilirim. Ve şimdi buradayım ve geleceği dört gözle bekliyorum. “

Hirschi bu yıl Ardennes Klasikleri, Tour de France ve Tokyo’daki Olimpiyat Oyunları’na odaklanıyor. Birkaç hafta içinde UAE Tour ile yeni sezonuna başlayacak. Pek çok Klasik’e katılması ve başarılı olması beklenen 22 yaşındaki sporcu bu yıl Tour de France’da son şampiyonun yanında mücadele edecek. 

Eski adıyla Sunweb yeni adıyla DSM olan takım için daha önce de farklı iddialar ortaya atılmıştı. Bisikletçilere ödevler verildiği, yarşıların tüm etap profillerini ezberledikleri, masaj için yarım saatten fazla hakları olmadığı gibi konular gündeme gelmişti. Kanıtlanması güç iddiaların Michael Matthews’un ayrılışında da etkili olduğu belirtilmişti. Mathews, bu sezon BikeExchange takımıyla mücadele edecek. 

Kaynak: Wielerflits

E-Posta Bülteni

E-Posta bültenimize abone olun, en son haber ve röpörtajlardan ilk sizin haberiniz olsun!

Yorumlar için tıklayın

Cevapla

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Öne Çıkanlar

Bağlan
E-Posta Bülteni

E-Posta bültenimize abone olun, en son haber ve röpörtajlardan ilk sizin haberiniz olsun!