Bizimle iletişime geçin

Haberler

“DİYARBAKIR’DA BİSİKLET FESTİVALİ DİKKATE ALINMIYOR”

Diyarbakır’da bisiklet festivali için çalışmalara başlayan Tigris Bisiklet ve Özel Sporcular Kulübü Başkanı Ali Alioğlu, hazırlıklarının tamamladığını ancak festivalin yöneticiler tarafından dikkate alınmadığını söyledi.

Fotoğraf Tigris Bisiklet ve Özel Sporcular Kulübü

Diyarbakır Mücadele Gazetesi’nden Fatih Suruç’un haberine göre, Diyarbakır’da bisiklet festivali çalışmalara başlayan Tigris Bisiklet ve Özel Sporcular Kulübü Başkanı Ali Alioğlu, hazırlıklarının tamamladığını ancak festivalin yöneticiler tarafından dikkate alınmadığını söyledi.

Diyarbakır’da bisiklet kullanımı konusunda uygun bir şehir olduğunu söyleyen ve şehrin hem ekonomi hem de spor alanında fayda sağlayacağı düşünülen bisiklet festivali için hazırlıklar yapan Tigris Bisiklet ve Özel Sporcular Kulübü Başkanı Ali Alioğlu, “Hazırlamış olduğumuz dosya ve planlamalar hazır sadece uygulama açısından küçük teknik detaylarla gerçekleşmesi kalıyordu. Ancak yöneticilerle yapılan görüşmelerden maalesef ki sürekli yoğunluk denilerek dikkate alınmadığını gördük.“ diye konuştu.

Alioğlu, “Bu festival aslında sadece işin sporsal yönden değil birçok amaca hizmet eden bir çalışma olduğunu da ortaya koymak istedik. Birçok bölgeden gelen insanların başta esnafa kazandırması, yerel bisiklet kullanıcılarıyla deneyimlerini paylaşması bölgeye kültürel ve teknik açıdan da büyük oranda bir kazanım sağlayacaktır.” dedi.

Diyarbakır bisiklet festivali problemi
Fotoğraf Mücadele Gazetesi

“Diyarbakır bisiklet kullanımına uygun bir şehir”

Tigris Bisiklet ve Özel Sporcular Kulübü Başkanı Ali Alioğlu, Fatih Suruç’un sorularını yanıtladı. Alioğlu, Diyarbakır’ın bisiklete uygun bir şehir olduğunu vurguladı. “Diyarbakır yeryüzü şekli olarak bisiklet kullanımına uygun bir şehir. Günlük yaşamda, özellikle işe gidiş gelişte ve şehir içinde sıklıkla bisikletin yaygınlaşmasını sağlamak hepimizin görevi.

Yerel yönetimler ve idarecilerimizin de bisiklet kullanması tüm kamu kurumları başta olmak üzere toplumun genelini etkileyecek düzeye getirecektir. Günlük toplu farkındalık turları, bisiklet eğitimleri, özel çalışma alanları ve parkurları, bilinçli bisiklet kullanıcılarını da beraberinde artıracaktır.

Sürekli kullanılan bisikletin en önemlisi de aslında bilinçli bisiklet kullanıcılarından geçer. Teknik kapasitenin artırılması adına kapsamlı çalışmalar, atölyeler ve seminerler ile özellikle okul çağı çocuklarına doğru bisiklet kullanımının yanı sıra trafikte bisiklet kullanımı hakkında kapsamlı bisiklet eğitimleri verilmelidir. Yerel yönetimler tarafından özellikle federasyon bazlı ulusal ve uluslararası müsabakaların yapılması şehre büyük katkılar sunacaktır.” dedi.

Fotoğraf Diyarbakır Yenigün

Bisiklet festivali hakkında konuşan Alioğlu, “Bu konu biraz canımızı sıkan durumların maalesef ki başında geliyor. Zira hazırlamış olduğumuz dosya ve planlamalarda aslında her şey hazırdı ve sadece uygulama açısından küçük teknik detaylarla gerçekleşmesi kalıyordu.

Ancak yapılan görüşmelerden maalesef ki sürekli yoğunluk denilerek dikkate alınmadığını gördük. Ne Gençlik Spor Müdürü ile görüşebildik ne de yerel yönetimlerde uygun zamanlar yaratarak konuyu derinleştirebilme imkanına sahip olabildik.

Oysa bu festivalde, tüm yurttan gelecek bireylerin şehrimizi cazibe merkezi haline getirmeleri sağlanacak ve kültürel arası diyaloglarla şehrimize teknik açıdan çok değer katacaktır. Bu festivalle aslında sadece işin sporsal yönden değil birçok amaca hizmet eden bir çalışma olduğunu da ortaya koymak istedik. Birçok bölgeden gelen insanların başta esnafa kazandırması, yerel bisiklet kullanıcılarıyla deneyimlerini paylaşması, bölgeye kültürel ve teknik açıdan da büyük oranda bir kazanım sağlayacaktır.” diye konuştu.

E-Posta Bülteni

E-Posta bültenimize abone olun, en son haber ve röpörtajlardan ilk sizin haberiniz olsun!

Yorumlar için tıklayın

Cevapla

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Öne Çıkanlar

Bağlan
E-Posta Bülteni

E-Posta bültenimize abone olun, en son haber ve röpörtajlardan ilk sizin haberiniz olsun!