Bizimle iletişime geçin

Haberler

UAE TOUR İLK ETABINA EŞELONLAR DAMGA VURDU

Sezonun ilk WorldTour yarışı UAE Tour, çöl manzaraları, çapraz rüzgarlar, eşelonlar yani bildiğimiz gibi başladı. İlk etapta kazanan Alpecin-Fenix’ten Mathieu van der Poel oldu. Ama bugün takımdan bir personelin Kovid-19 testi pozitif çıkınca takım yarıştan çekildi.

Fotoğraf Tim de Waele/Getty Images

Birleşik Arap Emirlikleri’nde düzenlenen sezonun ilk erkekler WorldTour yarışı UAE Tour başladı. 21 Şubat Pazar günü ilk etabı koşulan turda 19’u WorldTour takımları olmak üzere 20 takım start aldı. Ama daha ikinci günden bu sayı değişti.

Her sene alışık olduğumuz çöl rüzgarları daha ilk etapta kendini gösterdi. Çapraz rüzgarlar pelotonda eşelonların oluşmasına neden oldu. Heyecan yaratan yaratan eşelon görüntüleri sosyal medyada büyük ses getirdi.

Van der Poel kazanmaya devam ediyor

Al Dhafra Kalesi – Al Mirfa arasında koşulan 176 km’lik ilk etap çok düz bir profile sahipti. Yarışın sonlarına gelindiğinde heyecanlı bir sprint finişi için her şey hazırdı. Sprinterler dışında. Sprint, çapraz rüzgarlar yüzünden gerilerde kalan en iyi sprinterler Caleb Ewan (Lotto-Soudal), Sam Bennett (Deceuninck-QuickStep) ve Pascal Ackermann’ın (Bora-Hansgrohe) yokluğunda gerçekleşti.

Galibiyete ulaşan isim yarışın tek pro takımı olan Alpecin-Fenix adına yarışan Mathieu van der Poel oldu. Onu Jumbo-Visma’dan David Dekker ve Deceuninck-Quick Step’in tecrübeli ismi Michael Mørkøv izledi.

Van der Poel, pek çok rakibinin aksine sezon arasında yarışmayı bırakan bir bisikletçi değil. Hollandalı sezon arasında cyclo-cross disiplininde pek çok yarışa çıktı ve Dünya cyclo-cross Şampiyonası’nda dünya şampiyonu unvanını da korumayı başararak çok başarılı bir sezon geçirdi.

26 yaşındaki bisikletçi için cyclo-cross sezonu yolda da işe yarıyor gibi görünüyor. Cycling Weekly‘e göre, Van der Poel yarış sonrasında, yol sezonuna çok uzun hazırlanmadığını söyledi. “Bunu gerçekten beklemiyordum. (Dünya Şampiyonası zaferinden sonra) biraz dinlendim ve ardından takımla bir hafta antrenman yaptım ve sonra buraya geldim. Bence bu çölde bir şekil cyclo-cross.” dedi.

Ev sahibi konumundaki UAE Emirates Team’den geşen senenin Tour galibi Tadej Pogacar, “Çok zor bir etaptı. Ama takım olarak öndeki çocuklar için çok iyi çalıştık. Üzücü şekilde etap galibiyetin kaçırdık. Ama güçlü olduğumuzu ve savaşabileceğimizi gösterdik. Sonraki günler için çok iyi şanslarımız var.” dedi.

Yine UAE Tour yine koronavirüs

Ancak ne yazık ki Van der Poel’un diğer etaplarda neler yapabileceğini göremeyeceğiz. Bugün koşulacak zamana karşı öncesinde Alpecin-Fenix tarafından yapılan açıklamada yarıştan çekildikleri duyuruldu.

Takım personelinden bir kişinin koronavirüs testinin pozitif çıkmasıyla takım yarışa devam etmeme kararı aldı. Pozitif olan kişinin ve onunla temaslı olanların heme izole edildiği söylendi.

Geçen yıl da koronavirüs vakaları ilk kez UAE Tour’da patlamış, turun son iki etabı iptal olmuş ve sporcular o bilinmezlik döneminde uzun süreler karantinada kalmışlardı. Alpecin-Fenix’in çekilen son takım mı olacağı merak konusu.

Birleşik Arap Emirlikleri Turu bugün Al Hudayriat Island’da yapılacak olan 13 km’lik zamana karşı etabıyla devam edecek.

E-Posta Bülteni

E-Posta bültenimize abone olun, en son haber ve röpörtajlardan ilk sizin haberiniz olsun!

Yorumlar için tıklayın

Cevapla

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Öne Çıkanlar

Bağlan
E-Posta Bülteni

E-Posta bültenimize abone olun, en son haber ve röpörtajlardan ilk sizin haberiniz olsun!