Bizimle iletişime geçin

Haberler

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ’NE BİSİKLET YOLU

Trabzon Ortahisar Belediyesi ile Karadeniz Teknik Üniversitesi arasında, Kanuni Kampusu ve çevre mahalleleri bağlantılarında bisiklet yolu yapılmasını içeren protokol imzalandı.

Trabzon Ortahisar Belediyesi ile Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) arasında Kanuni Kampusu ve çevre mahalleleri bağlantılarında (Kalkınma ve Konaklar mahalleleri) bisiklet yolu yapılmasını içeren protokol imzalandı. Protokolü, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ile KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı imzaladı.

Belediye’den yapılan açıklamaya göre, protokolün kapsamını, Karadeniz Teknik Üniversitesi Kanuni Kampüsü ile çevre mahalleleri bağlantılarında bisiklet yolu çalışmaları, istasyonları yapımı ve bunların işletimi oluşturuyor.

KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı yapılacak bisiklet yoluyla gençlerin sağlıklı bir şekilde spor yapma imkânına kavuşacağını dile getirerek, “Karadeniz Teknik Üniversitesi ile Ortahisar Belediyesi arasında yapılan protokol kampüs içindeki bisiklet yolunun yapımını öngörüyor. 

Böylelikle gençlerimiz sağlıklı spor yapma imkânına kavuşmuş olacaklar. Ben öncelikle sayın başkanımıza bu duyarlılığı gösterdiği için teşekkür etmek istiyorum. İlerleyen yıllarda da daha güzel işbirlikleri yapacağımıza canı gönülden inanıyorum.” ifadelerine yer verdi.

Kısa sürede hayata geçecek

Protokolün üniversite, yerel yönetim işbirliğine çok güzel bir örnek teşkil ettiğine vurgu yapan Başkan Genç, şöyle konuştu: “Güzel bir projenin arifesindeyiz. Kıymetli hocamın da ifade ettiği gibi gençlerimize sağlıklı yaşam sunmak, hem de sportif etkinlikler için onlara alan oluşturmak adına bu projeyi hazırlamıştık. 

Sayın rektörümüz, göreve gelir gelmez ilk görüşmemizde bu konuyu paylaşmıştık. Hemen uygun gördüler projemizi. Bugün bu işi resmiyete döküyoruz. Protokolümüz gereği kısa bir sürede bunu hayata geçireceğiz. Ve hem üniversitemize, hem gençlerimize, hem de şehrimize güzel bir hizmet sunmuş olacağız. 

Trabzon’umuzun gelişmesinde, büyüyen bir şehir olmasında çok büyük bir yeri üniversitemizin şehirle olan uyumu adına yeni dönemde çok önemli bir anlayışı ortaya koyan kıymetli rektörümüze ve onun çok kıymetli yardımcılarına, mesai arkadaşlarına ben de şehrimizin adına şükranlarımı sunuyorum. Hayırlı olsun diyorum.”  

E-Posta Bülteni

E-Posta bültenimize abone olun, en son haber ve röpörtajlardan ilk sizin haberiniz olsun!

Yorumlar için tıklayın

Cevapla

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Öne Çıkanlar

Bağlan
E-Posta Bülteni

E-Posta bültenimize abone olun, en son haber ve röpörtajlardan ilk sizin haberiniz olsun!