Bizimle iletişime geçin

Editoryal

Decathlon ile #Sporadevam – Şehir Yaşamında Bisiklet Kullanımı

Son zamanlarda toplu taşıma kullanmayı tercih etmememiz, bize bisiklet alternatifinin rahatlığını hatırlattı. Şehir içinde bisiklet kullanırken güvenliğimizi ve konforumuzu nasıl sağlayabileceğimizi Decathlon Türkiye ile birlikte sıraladık.

Bisikletin değeri, son bir yıldır hayatımıza adapte etmek zorunda kaldığımız yeni yaşam biçimiyle anlaşıldı desek yalan olmaz. Hayatlarımızı olumsuz yönde etkileyen pandeminin, bize olumlu bir şekilde farkındalık kazandırdığı konulardan birisi ise hiç şüphesiz ‘‘bisiklet kullanımı’’. Son zamanlarda insanların şehir yaşamında toplu taşıma kullanmaktan kaçınmaları; bisikletin varlığını, sağladığı keyifli sürüş deneyimini ve konforunu bizlere tekrar hatırlatmış oldu.

Mesafeli durmanın zor olduğu toplu taşımalar, bu süreçte şehir hayatının en büyük dezavantajlarından biri olarak karşımıza çıkıyor. Bu risk karşısında ise bisikletle ulaşım can simidimiz! Kısa mesafelerde işe gidip gelen insanların bu dönemde çoğunlukla bisiklete yöneldiğini gördük. Böylece herhangi bir bulaş riski ile karşılaşmadan ve ayrıca trafikte uzun saatler harcamadan, konforlu bir ulaşımın bisiklet sayesinde mümkün olduğunu görmüş olduk.

Elbette bisiklet sürmenin de kendine özgü gereklilikleri bulunmakta. Özellikle şehir içi trafikte bisiklet sürmek çok dikkatli olmayı gerektiriyor. ”Bisiklet kullanırken güvenliğimizi ve konforumuzu nasıl arttırabiliriz?” sorusunun cevabını Decathlon Türkiye ile birlikte yanıtladık.

Bisikletle ulaşımda önce güvenlik

Bisiklet sürmek aslında tehlikeli bir aktivite değildir; araştırmalar trafikte çoğunlukta olan yayaların, bisiklet sürenlerden çok daha fazla tehlikede olduğunu gösteriyor. Ancak söz konusu bisiklet olduğunda, risk nispeten düşük olsa bile, trafik korkusu birçok insan için hala caydırıcı durumdur.  Çünkü trafikte beklemediğiniz durumlarla karşılaşabilirsiniz. Kendiniz için en iyi güvenliği sağlayarak hem sürüş deneyiminizin kalitesini ve konforunu arttırmanız hem de kendinizi daha güvende hissetmeniz mümkün.

Alabileceğiniz güvenlik önlemlerinin başında, başınızı darbelerden koruyacak olan kask geliyor. Araştırmalar, kaskın ölümcül olabilecek baş yaralanmalarını %65 oranında azalttığını, yüz yaralanmalarını ise %33 oranında azalttığını gösteriyor.

Kask kullanımını sadece profesyonellere değil, şehir içi ulaşım için alternatif arayan amatör bisikletçilere de öneriyoruz.

Önerilerimiz;

Şehir Bisikleti Kaskı – Lacivert – 500 BTWIN; şehir içinde düzenli olarak bisiklete bindiğinizde ya da pistlerde ve parklarda bisiklet sürerken güvenliğinizi sağlamak için tasarlanmış. EN 1078 sertifikalı kask, darbelere karşı koruyuculukta Avrupa standartlarına sahip. 12 havalandırma deliği ve ayarlanabilir kayışları ile konforlu bir kask olma özelliği taşıyor.  Vioo Clip farları, led ışığı gibi aydınlatmaları takabilmenizi sağlayan bölmesiyle kalabalıkta ve karanlıkta görünürlük sağlıyor. Ayrıca 2 yıl garantiye sahip.

Şehir Bisikleti Kaskı – Beyaz – 500 BTWIN; şehir içinde bisikletle ulaşım esnasında güvenliğinizi sağlamak için tasarlanmış. 12 havalandırma deliği sayesinde hava alabilen bu kask, ayrıca ayarlanabilir kayışlarıyla başınıza kolayca yerleşir. Trafikte görünür olabilmeniz için Vioo Clip farları, led ışığı gibi aydınlatmaları takabilmenizi sağlayan bölmeye sahip; ayrıca 2 yıl garantili.

Bisikletinizi taşıma derdiniz kalmasın

Günlük hayatta bisikletinizi elinizde taşımanız, bisiklet ile birlikte bir toplu taşıma aracına binmeniz veya bisikletinizi bir yerde muhafaza etmeniz gerektiğinde, katlanır bisikletler size kolaylık sunarlar. Otobüse, metroya veya trene bindiğinizde bisikletinize kolayca yer bulabilirsiniz. Bu bisikletlerin katlanabilir özelliği, normalde bisiklet ile giremeyeceğiniz yerlere girebilmeniz, bisikletinizi elinizde veya araç içinde taşımanız konusunda size yardımcı olur. Ayrıca gezilerinizde özel aracınızda bagajınızı tamamen kaplamadan bisikletinizi yanınızda taşıyabilirsiniz.

Önerimiz;

Katlanır Bisiklet – Siyah – Tilt 100 BTWIN; Farklı taşıtlara bisikletiniz ile binebilmeniz için tasarlanmıştır. Kolayca katlanabilir ve yer kaplamaz. Kısa mesafeler ve hobi amaçlı kullanım için uygundur. Şehirde düz zeminlerde ve deniz kenarında bisiklete binmek için idealdir. Tek vitesli sistemi sayesinde oldukça kullanışlıdır. Pedal çevirirken zorlanmaz, düz zeminlerde daha da hızlanabilirsiniz. Çelik kadroya sahip olan bu bisiklet, 13,30 kg ağırlığında.

Yer kaplamayan bisikletleri tercih edin

Katlanabilir bisikletlerde dikkat etmeniz gereken özelliklerinden biri, bisikletin az yer kaplaması olmalıdır. Bu yüzden katlandığında hacmi ne kadar azalırsa o kadar iyidir. Bunun için pedalları da katlanabilen bir bisiklet tercih edebilirsiniz.

Önerimiz;

Katlanır Bisiklet – 6 Vites – Gri – Tilt 120 BTWIN; yanınızda taşıması kolay bir bisiklet olarak tasarlanmış ve yanal katlama sistemi ile çok az yer kaplar. 6 vitesi ve çamurluğu sayesinde maceraya hazırsınız. Bisikletinizin katlı halde sabitliğini koruması için kadro kısmında park standı bulunur. Ayrıca Hi-Ten çelik kadroya sahip olan bu bisiklet, 14,50 kg ağırlığında. Daha az yer kaplamasını sağlamak için, pedallarını da katladıktan ve gidon boğazı kapattıktan sonra, bu bisikleti 26 cm genişliği ile duvara dayayarak saklayabilirsiniz.

Bisikletinizi kilitleyecek yer aramanız gerekmez

Katlanılabilir bisikletler istikametinize ulaştıktan sonra, sizi uygun bir alan bulup kilitleme derdinden kurtarır. Çünkü yer kaplamayan bu bisikletleri, hemen katlayıp iç mekanlar dahil istediğiniz yere koyabilirsiniz. Bu tarz bisikletlerde dikkat etmeniz gereken önemli şeylerden biri, bisikletin katlanma mekanizmasının ergonomik olmasıdır.

Önerimiz;

Katlanır Bisiklet – 7 Vites – Beyaz – Tilt 500 – BTWIN; hafif, yüksek performanslı ve tüm toplu taşıma araçlarında taşıyabileceğiniz bir bisiklet olarak tasarlanmış. Katlama mandalı ergonomik yapıdadır. Alüminyum kadrosu hafiflik, dinamizm ve sağlamlık sağlıyor. 7 vites Shimano aktarıcı sayesinde, karşılaşabileceğiniz farklı eğimlerle başa çıkmanıza ve uzun parkurlarda harcadığınız gücü ayarlamanıza olanak sağlıyor.

Trafikte fark edilebilir olun

Bisiklet sürücüleri yoğun trafik içinde fark edilmekte zorluk yaşayabilirler. Daha güvenli bir sürüş deneyimi için trafikte sizi görünür ve daha güvenli kılacak, led bisiklet aydınlatması veya bisiklet zili gibi bazı ekipmanlardan yararlanabilirsiniz.

Önerilerimiz;

E-Posta Bülteni

E-Posta bültenimize abone olun, en son haber ve röpörtajlardan ilk sizin haberiniz olsun!

Yorumlar için tıklayın

Cevapla

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Öne Çıkanlar

Bağlan
E-Posta Bülteni

E-Posta bültenimize abone olun, en son haber ve röpörtajlardan ilk sizin haberiniz olsun!