Bizimle iletişime geçin

Haberler

Podyumda İsviçre rüzgarı esti

İsviçre, Tokyo Olimpiyatları’nda kadınlar cross-country dağ bisikleti yarışında Neff, Frei ve Indergrand ile podyuma liderlik etti

Jolanda Neff, Tokyo Olimpiyatları’nda kadınlar cross-country dağ bisikleti yarışında üstün bir performansla ülkesi İsviçre’ye zafer kazandırarak altın madalyayı almaya hak kazandı.

Yine İsviçre’den Sina Frei ve Linda Indergrand, Neff’in bir dakikadan fazla süre gerisinde ikinci ve üçüncü sıraya yerleşince podyumda İsviçre rüzgarı esti.

Beş turlu 20.55 kilometrelik yarışın ilk turunda, yokuş yukarı tırmanışta kayarak geriye düşen Fransa’dan Pauline Ferrand-Prévot’a fark atıp öne geçmeyi başaran 28 yaşındaki sporcu Jolanda Neff, kontrolü elden bırakmayarak yarışın sonuna kadar liderliğini sürdürmeyi başardı.

Haziran ayının başında Leogang Dünya Kupası’nda elini kırmasına rağmen galibiyeti elde etmesi zaferini daha da etkileyici hale getirdi.

Yarıştan sonra Neff, “Şu ana kadar iyi hissettiğimi söylemeliyim, çok daha fazla acıtacağını düşünmüştüm.” dedi.

“Gerçek anlamda zor bir yarış olacağını biliyordum. Gerçekten çok dik tırmanışlar ve zorlu koşullarla birlikte yarıştık ve bu sabah şiddetli yağmurla koşullar daha da zorlu hale geldi. Yeni koşullara alışmak için bir saatlik antrenman yaptık ve bence İsviçre takımı için farkı yaratan da bu oldu.

“Hikayem oldukça çılgınca. Son büyük galibiyetimi 2018’de La Bresse’deki (Fransa) Dünya Kupası finalinde ve 2019’daki test yarışında elde ettim ve bu aslında seyirciler olan son bisiklet yarışımdı. Altı hafta önce elimi kırdım, son altı haftadır arazi sürüşü yapamadım, ilk kez burada bisiklete bindim ve bunun benim için ne kadar önemli olduğunu kelimelerle ifade edemem.”

Yarış öncesi favorileri Fransız Pauline Ferrand-Prévot ve Loana Lecomte ikilisi ise, yaşadıkları çarpışmalar ve mekanik sorunlarla dolu zorlu bir gün geçirdi.

Kaynak: Cycling News

E-Posta Bülteni

E-Posta bültenimize abone olun, en son haber ve röpörtajlardan ilk sizin haberiniz olsun!

Yorumlar için tıklayın

Cevapla

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Öne Çıkanlar

Bağlan
E-Posta Bülteni

E-Posta bültenimize abone olun, en son haber ve röpörtajlardan ilk sizin haberiniz olsun!