Bizimle iletişime geçin

Haberler

Türkiye Bisiklet Federasyonu’nun Yeni Başkanı Emin Müftüoğlu

Delegelerin kullandığı 242 oyun 152’sini alan Emin Müftüoğlu, bir kez daha Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı seçildi.

Türkiye Bisiklet Federasyonu’nun Başkanlık seçimi 3 Kasım Salı günü Gençlik ve Spor Bakanlığı Konferans Salonu’nda yapılan genel kurulda gerçekleşti. 2016 yılında görevine başlayan Erol Küçükbakırcı seçime adaylığını koymazken, Küçükbakırcı döneminde federasyonun asbaşkanlık görevini icra eden Muhammet Berat Alphan ve 2004-2016 yıllarında başkanlık görevini yürüten Emin Müftüoğlu seçimde adaylıklarını açıklamışlardı.

Delegelerin kullandığı 242 oyun 152’sini alan Emin Müftüoğlu, bir kez daha Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı seçildi. Muhammet Berat Alphan ise seçimde 86 oy aldı.

Emin Müftüoğlu Başkan seçilmesinin ardından, “Kimsenin kimseyi kırmadığı, herkesin birbirini kucakladığı, çok düzgün bir kongre geçirdik. 5 yıl önce buradan gitmiştik, bugün bizi teveccüh ettiler. Bu bir yarıştı, kavga değildi. Berat da bizim kardeşimiz. Güzel şeyler yapmak için yola çıktık.” ifadelerini kullandı.

2017 – 2020 yılları arasında “Dünya Turu” kategorisine yükseldikten sonra son edisyonda “ProSeries” olarak koşulan Türkiye Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu hakkında da demeç veren Müftüoğlu, “Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun geldiği nokta bisiklet camiasını derinden üzmektedir.” ifadelerini kullanarak yarışı yeniden “Dünya Turu” seviyesine yükseltmek istediklerini belirtti.

Emin Müftüoğlu, seçim sonrası konuşmasında geçmiş dönemde hayata geçirdikleri projelerin ve yeni hedeflerinin altını çizdi. “Dağ bisikletinde 32, yol bisikletinde 40 yıl sonra olimpiyata katılım sağlandı. Bisiklet tarihimizde ilk kez Avrupa şampiyonu çıkardık. Birçoklarını birlikte yaptık, yine yapacağız.”

E-Posta Bülteni

E-Posta bültenimize abone olun, en son haber ve röpörtajlardan ilk sizin haberiniz olsun!

Yorumlar için tıklayın

Cevapla

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Öne Çıkanlar

Bağlan
E-Posta Bülteni

E-Posta bültenimize abone olun, en son haber ve röpörtajlardan ilk sizin haberiniz olsun!