Milli Sporcularımız Balkan Şampiyonası’nda Yüzümüzü Güldürdü

Milli Sporcularımız Balkan Şampiyonası’nda Yüzümüzü Güldürdü

Avrupa Şampiyonası’na gidiş süreci Covid-19 pandemisi sebebiyle sekteye uğrayan Milli Takım, Balkan Şampiyonası’na odaklanarak çalışmalarını sürdürdü. Balkan Şampiyonası’ndan 15 gün önce organizasyona katılacağı belli olan sporcularımız, Hatay’da federasyon tarafından düzenlenen kulüplerarası yarışı koştuktan sonra Konya’da kampa girdi. Milli Takım antrenörü Muhammed Atalay, yarışı Cyclist Türkiye’ye değerlendirdi.

“Konya’da kampa girilmesinin ardından bir hafta toparlanma ve hazırlık süreciyle geçti. Çalışmalar esnasında hava şartları zorluydu. Yarışta da kar yağışı bekleniyordu. Ekipmanlarımızı buna göre hazırladık. Kar yağışı sebebiyle yarışın uzunluğu 70 kilometreye düşürüldü. Zirve finişi olduğu için yokuş evvelinde çalışan sporcularımız, işlerini başarıyla yerine getirip gruptan koptu. Samet Bulut ve Halil İbrahim Doğan, peloton’a ataklar yaparak favorilerin üzerindeki baskıyı arttırdılar. Son kilometreye Oğuzhan’ı taşıdık. Bu tip yokuşlu son bölümlerde Oğuzhan’ın başarılı olduğunu biliyorduk.”

Yarış esnasında -4 dereceye kadar düşen hava sıcaklığı bisikletçileri epey zorladı. Yüzlerinde soğuk sebebiyle morarmalar oluşan sporcular, finiş alanının yakınındaki otelde temiz ekipmanlarını ivedilikle giyinerek soğuktan korundular.

Gençler Milli Takım antrenörü İsmail Uğurlu’da takımca Avrupa Şampiyonası’na pandemi sebebiyle katılamamaktan ötürü üzgün olduklarını belirtti. Odağını Balkan Şampiyonasına çeviren ekibimiz, yarışın yokuşlu son bölümüne uygun sporcu seçimi ve taktikler ile başarıya ulaştı.

Mücadeleyi Cyclist Türkiye’ye değerlendiren İsmail Uğurlu, “İlk 35 kilometredeki düz parkurda diğer takım sporcuları peletondan kaçmak ile görevlendirildi. Amaç, düz yolda peletonu yıpratmak ve yokuşlara avantajlı şekilde başlamaktı. Kaçışı gerçekleştiren sporcular ana grubu yıpratmayı başardı. Elitlerle birlikte start alınan gençler yarışında, son bölümde 10 kilometrelik zirve finişi geçilecekti. Ali İhsan, yokuş özelliği ön plana çıkan bir sporcu olduğu için yarış içinde sürekli olarak ön gruptaydı. Zirveye ulaşan sekiz kişilik son grupta kalan Ali İhsan, ülkemize Genç Erkekler kategorisinde Balkan Şampiyonluğunu getirdi.”

2003 doğumlu Ali İhsan Eğin, Çumra’da alt yapıdan Türk bisikletine kazandırılan sporcularımız arasında. İleride adından sıkça söz ettirmesi beklenen Eğin, hem dağ bisikletinde hem de yol bisikletinde ülkemize başarılar kazandırdı.

Gençler Milli Takım Antrenörü İsmail Uğurlu, ülkemizdeki takım sayısının arttırılmasının gerekli olduğunun altını çizerken, bu artışın bisikletçileri ekonomik olarak da rahatlatacağını düşünüyor.

“Türk bisikletinin en büyük sorunu elit seviyede sporcularımızın ekonomik özgürlüğünü karşılayabilecek takım sayısının yetersiz olması. Bu sorun çözülürse elit seviyeye geçen bisikletçilerimizin gelecek kaygısı ile sporu bırakması söz konusu olmaz. Biz Torku Şekerspor kulübü olarak, alt yapılara yönelip kendi yetiştirdiğimiz sporcular ile elit seviyede mücadele etmek hedefindeyiz. Önümüzdeki yıl tamamı kendi yetiştirdiğimiz sporculardan oluşan bir ekip ile elit seviyede yarışmaya başlayacağız. İnanıyorum ki Türk bisikletine yepyeni taze bir kan getireceğiz. Başarıların kısa bir sürede geleceğine inanıyorum.”

Benzer Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir