Maurits Lammertink Kariyerini Sonlandırmayı Düşünmüyor

Maurits Lammertink Kariyerini Sonlandırmayı Düşünmüyor

Maurits Lammertink, profesyonel kariyerine devam etme umudundan vazgeçmiyor. 31 yaşındaki sporcu, bu yılın başında yaşadığı beyin sarsıntısından sonra halen tedavisine devam ediyor. Intermarché-Wanty-Gobert takımıyla yarışan Hollandalı, eşi ve çocuklarıyla Hengelo’da vakit geçirirken motosikletin çarpması sonucu ciddi bir sakatlık geçirmişti. Kafatasında oluşan hasar sebebiyle beyin kanaması geçiren ve komaya giren Lammertink, acil cerrahi müdahale ile hayati tehlikeden kurtarılmıştı.

Fizyoterapi ve psikoterapi seansları, konuşma terapisi, hareket etme antrenmanları ile geçen altı aydan sonra Roessingh’deki rehabilitasyon merkezinde tedavisi devam eden Maurits Lammertink , Hollanda kuruluşu Tubantia’ya bir röportaj verdi. Şu anda fiziksel ve mental olarak iyi gözüken sporcu, ilaç tedavisine devam ediyor. Lammertink’in eşi, kendisi olmadan tecrübeli sporcunun çocuklarına uyku saatinde hikaye okumakta zorlandığını söyledi. Hollandalı bisikletçi şu anda tekrar normal hayata dönmek için mücadele veriyor. Maurits Lammertink, beynindeki hasarın yanı sıra kazadan sonra duyma kaybı yaşadı ve ciddi bir omuz ameliyatı da geçirdi. Ayrıca sporcunun Intermarché-Wanty-Gobert ile sözleşmesi yıl sonunda sona eriyor ve takımı kontratı uzatmak konusunda yeni bir teklifte bulunmuş değil.

“Profesyonel kariyerime geri dönmek istiyorum. Yaşadıklarımla ilgili iyi dilekler alıyorum. Takım yönetimini tüm gelişmelerden haberdar ediyoruz ancak şu ana kadar sözleşme uzatmak ile ilgili görüşmedik. Şu an 1-2 saat bisiklete binmeyi seviyorum ama bahsettiğim profesyonel bir sürüş değil. Basit bir şekilde bisikletten düşebiliyorum çünkü yaptığım işe konsantre olamıyorum. Sürüşün sonuna doğru zihinsel yorgunluktan dolayı basit hatalar yapıyorum. Tedavim için buradayım. Normal hayatımda ve peloton’da sağlıklı bir şekilde yer alabilmek için zihinsel kapasitemi geliştirmem gerekiyor. Bir daha yarışabilecek miyim henüz bilmiyorum. Antrenmanlara devam ediyorum, çok çalışıyorum. Neyin mümkün olduğunu zaman gösterecek.”

Benzer Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir