Bizimle iletişime geçin

Haberler

Mathieu van der Poel Dizinden Ameliyat Oldu

Sırt sakatlığı sebebiyle kros bisikleti sezonunu bitiren Mathieu van der Poel, Alpecin-Fenix tarafından yapılan açıklamaya göre dizinden ameliyat oldu.

Van der Poel’un yaşadığı bir kaza sonucu dizinde yırtık oluştuğu takım tarafından açıklandı. 8 Ocak’ta gerçekleşen ameliyat başarılı geçti. Ameliyat sonrası Van der Poel’un doktoru Toon Claes tarafından yapılan muayenede negatif bir duruma rastlanmadı.

Başarılı sporcu aralık ayında yarışırken dizinde bir sıkıntı yaşadı. Dikiş gerektirmeyen fakat yavaş kapanan bu yaralanmadan dolayı van der Poel’un yarış takvimi etkilendi. Alpecin-Fenix takım kampından bir hafta önce bisiklete kısa bir süre ara veren Hollandalı sporcu, Rucphen’de düzenlenen Kros Bisikleti Dünya Kupası ayağına katılmamıştı.

Van der Poel, 26 Aralık’ta Dendermonde’de düzenlenen Dünya Kupası ayağında Wout van Aert’ın arkasından ikinci olurken sırt sakatlığı sebebiyle Zolder’deki Superprestige mücadelesine katılmadı.

Takımın açıklamasına göre diz ameliyatının sırt sakatlığı ile bir ilgisi yok. Van der Poel’un antrenmanlara ve yarışlara ne zaman dönebileceği bilinmiyor fakat takım tarafından yapılan açıklamada başarılı sporcunun yaşadığı ağrılar geçmeden Van der Poel bisiklete geri dönmeyecek.

26 yaşındaki bisikletçiye “intervertebral diskte şişlik” teşhisi konuldu. 2021 sezonunun başından beri sağlık durumunda problem yaşayan Mathieu van der Poel, geçtiğimiz sene kros bisikleti sezonunun ardından UAE Tour ile yol takvimine başlamıştı. Alpecin-Fenix, takımdaki Covid pozitif vakalar sebebiyle 2021 UAE Tour’dan çekilmek durumunda kalmıştı. Strade Bianche’de aldığı zaferin ardından Tirreno-Adriatico’da iki etap galibiyeti ve Ronde’de ikincilik elde eden van der Poel, Olimpiyat Oyunları öncesinde dağ bisikleti yarışlarına katılmıştı. Fransa Turu’nda ikinci etabı kazanan Hollandalı bisikletçi, altı gün boyunca sarı mayoyu giymişti.

Takımdan yapılan açıklamaya göre, Mathieu van der Poel’un olimpiyatta yaşadığı kazanın sırt sakatlığı ile bir ilgisi yok. Başarılı sporcunun sakatlığı ve acı hissi, sezon sonuna doğru yol takvimini kısaltmasına sebep oldu. Formunu geri kazanmayı başaran Mathieu van der Poel, 2021 sezonunu Paris-Roubaix’deki üçüncülük ile tamamlamıştı.

E-Posta Bülteni

E-Posta bültenimize abone olun, en son haber ve röpörtajlardan ilk sizin haberiniz olsun!

Yorumlar için tıklayın

Cevapla

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Öne Çıkanlar

Bağlan
E-Posta Bülteni

E-Posta bültenimize abone olun, en son haber ve röpörtajlardan ilk sizin haberiniz olsun!