Bizimle iletişime geçin

Haberler

Davide Rebellin 51 Yaşında Emekli Olacak

2004 Liège – Bastogne – Liège galibi Davide Rebellin, 2022 yılında son profesyonel sezonuna başlıyor.

2000’li yıllarda Liège-Bastogne-Liège, Paris-Nice ve Tirreno-Adriatico şampiyonu olan Rebellin, son beş yıldır kıta takımlarında yarışıyor. İtalyan WorkService-Vega ekibine 2021’de katılan Rebellin, eylül ayında Memorial Marco Pantani yarışında ayağını kırarak sezonunu noktalamak durumunda kalmıştı.

“2022’de profesyonel kariyerime iyi bir şekilde nokta koymak istiyorum. 2021 sezonunda kariyerimi kırık kaval kemiği ve fibula ile bitirmek istemedim. İyi bir programla yarışarak, her şeyimi vererek ve iyi sonuçlar alarak kariyerimi noktalamak istiyorum. Nisan ayında daha güçlü olacağım. Antrenmanlarda kendimi iyi hissediyorum, günde 5-6 saat çalışıyorum. Bacağımda hala ağrı hissetmeme rağmen şimdi daha fazla zorlamam gerekiyor.”

Rebellin, geçtiğimiz hafta Work Service Vitalcare Vega takımı ile Mallorca Challenge’da mücadele etti. Yarışlarda yer almasa da tecrübeli sporcu antrenmanlarına devam etti.

Rebellin kariyerine 1993 yılında GB-MG takımıyla başladı ve Gerolsteiner’deki en başarılı döneminden önce Polit ve Liquigas takımları için mücadele ettti. 2004 yılında üç Arden Klasiği’ni de kazanan Davide Rebellin’in kariyerinde 61 yarış zaferi bulunuyor.

2008 Pekin Olimpiyatlarında dopingli çıkan Rebellin’in kariyeri bir daha eski seviyesine hiç ulaşamadı. Şu anda, WorkService-Vega takımıyla yarışan İtalyan sporcu, ekipteki gençlere de yol göstermeye çalışıyor.

“Ben sadece bir bisikletçi değil, aynı zamanda deneyimlerimi aktardığım bu gençlerin babası gibiyim. Genç sporculara iyi değerleri aşılamaya çalışıyorum.”

E-Posta Bülteni

E-Posta bültenimize abone olun, en son haber ve röpörtajlardan ilk sizin haberiniz olsun!

Yorumlar için tıklayın

Cevapla

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Öne Çıkanlar

Bağlan
E-Posta Bülteni

E-Posta bültenimize abone olun, en son haber ve röpörtajlardan ilk sizin haberiniz olsun!