Bizimle iletişime geçin

Haberler

Pavel Sivakov: Savaşın Tümüyle Karşısındayım

Ineos Grenadiers’ın Rus sporcusu Pavel Sivakov, Rusya’nın Ukrayna’yı işgalini kınayan açıklamalarda bulundu.

24 Şubat’ta başlayan Rus işgalinin ardından Pavel Sivakov twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada “savaşa tamamen karşı olduğunu” ve çoğu Rus vatandaşının barış istediğini dile getirdi.

“Öncelikle şunu söylemek istiyorum ki savaşa tamamen karşıyım ve Ukrayna’da olup bitenleri anlamlandıramıyorum. Tüm desteğim Ukrayna halkıyla birlikte. Rus vatandaşlarının çoğunun sadece barış istediğini ve tüm yaşananların gerçekleşmemiş olmasını dilediğini belirtmek istiyorum. Sırf kökenimiz yüzünden nefretin hedefi olmamalıyız. Bu birkaç satırın mevcut durumda büyük bir fark yaratmayacağını biliyorum ama sadece paylaşmak istedim.”

Sivakov’un açıklaması 700’den fazla kez retweetlendi ve 9.000’den fazla kişi tarafından beğenildi. Ineos’tan Sivakov’un takım arkadaşı Tao Geoghegan Hart, Johan Bruyneel ve televizyon yorumcusu Phil Liggett, beğeni yaparak Rus sporcuya desteklerini gösterdi.

Pavel Sivakov, İtalya’da Rus bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. Fransa’da büyüyen Sivakov, hem Rus hem de Fransız vatandaşlığına sahip. 2018’de Team Sky ile profesyonel olan sporcu 2019’da hem Polonya Turu’nu hem de Alpler Turu’nu kazanmayı başarmıştı.

EF Education EasyPost takım patronu Jonathan Vaughters, attığı tweet ile Ukraynalı sporcu Mark Padun’un ilk yarış gününe dikkat çekti. Vaughters, “Bu Padun için kolay bir gün değil. Eğer iyi dilekleriniz varsa, bugün ona şans dileyin. Teşekkürler.” şeklinde bir tweet attı.

Doug Ryder’ın takım patronu olduğu Team Qhubeka tarafından yapılan açıklamada ise “Takım olarak, Ukrayna halkıyla dayanışma içindeyiz. Ekibimizde savaş durumundan doğrudan etkilenen meslektaşlarımız var ve bu zor zamanda düşüncelerimiz, dualarımız ve desteğimiz onlarla.” ifadelerine yer verildi.

E-Posta Bülteni

E-Posta bültenimize abone olun, en son haber ve röpörtajlardan ilk sizin haberiniz olsun!

Yorumlar için tıklayın

Cevapla

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Öne Çıkanlar

Bağlan
E-Posta Bülteni

E-Posta bültenimize abone olun, en son haber ve röpörtajlardan ilk sizin haberiniz olsun!