Bizimle iletişime geçin

Haberler

Dylan Van Baarle Kariyerinde İlk Kez Paris-Roubaix Şampiyonu

Hollandalı bisikletçi Dylan Van Baarle, kuzey Fransa’da Compiegne ve Roubaix arasında düzenlenen 119. Paris-Roubaix anıtsal yarışını kazanmayı başardı.

Ineos Grenadiers’ın 29 yaşındaki sporcusu Hollandalı Dylan Van Baarle, 257 kilometrelik bu zorlu yarışta 5 saat 37 dakikalık derecesiyle çizgiden ilk sırada geçti. Saatte 45,8 kilometre (saatte 28.4 mil) ile tarihin en hızlı Paris-Roubaix yarışı koşuldu.

Belçikalı Wout van Aert, liderin 1 dakika 47 saniye gerisinde 2. olurken, Groupama – FDJ bisikletçisi Stefan Küng podyumun son basamağında finiş gördü.

Daha önce Critérium du Dauphiné’de etap zaferi yaşamış ve 2021’de Dwars door Vlaanderen’de şampiyonluğa ulaşmış Van Baarle, kariyerindeki en önemli galibiyeti Paris-Roubaix’de almayı başardı.

Güneşli koşullar ile birlikte mücadele, geçtiğimiz yıl ekim ayında yapılan çamurlu ve yağmurlu yarıştan oldukça farklıydı. Bir önceki edisyon 3. olan Mathieu Van der Poel, bu sene 9. sırada finiş görebildi.

Paris-Roubaix, Tour of Flanders, Milan-San Remo, Liege-Bastogne-Liege ve the Giro di Lombardia ile birlikte bisiklet takvimindeki 5 anıtsal yarıştan bir tanesi. Birçoklarına göre en prestijli anıtsal yarış oldupu için Paris-Roubaix, “Klasiklerin Kraliçesi” olarak biliniyor. Aynı zamanda içerdiği yaklaşık 50 kilometrelik taşlı sektörlerden ötürü yarışın bir diğer ismi de “Kuzeyin Cehennemi”. Bu yıl 1-24 Temmuz tarihleri ​​arasında koşulacak Fransa Bisiklet Turu, Paris-Roubaix parkurundaki taşlı sektörleri bir kez daha ziyaret edecek.

E-Posta Bülteni

E-Posta bültenimize abone olun, en son haber ve röpörtajlardan ilk sizin haberiniz olsun!

Yorumlar için tıklayın

Cevapla

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Öne Çıkanlar

Bağlan
E-Posta Bülteni

E-Posta bültenimize abone olun, en son haber ve röpörtajlardan ilk sizin haberiniz olsun!