Wahoo bir süredir bisiklet bilgisayarı sektöründe yer alıyor, lakin son model ilklerle dolu. Ace, önceki Elemnt tasarımlarında mevcut üç ön ve yan düğmeleri korusa da, dokunmatik ekrana sahip ilk Wahoo ünitesi. İlkler bu kadarıyla da sınırlı değil. Sesli navigasyon talimatları için bir hoparlöre sahip.
Ve ilkler burada da bitmiyor. Elemnt Ace’in ön yüzünde iki açılış ekranı var. Birincisi daha doğru bir sıcaklık derecesi, ikincisi ise kafa rüzgarından kaynaklanan hava sürtünmesinin veya kuyruk rüzgarının ya da deryara girmenin yarattığı sürtünme azalımının niceliğini gösteren dinamik bir basınç sensörü için. Sürüş sırasında bu hava basıncı verileri renk kodlu bir grafik olarak gösteriliyor. Wahoo’nun yenilenen uygulamasıyla eşleştirildiğinde sürüş segmentleri üzerindeki rüzgar etkisini analiz etmenize olanak tanıyor; bu özellik sadece Wahoo için değil, herhangi bir bisiklet bilgisayarı için bile bir ilk.
3,8 inçlik yeni modelin renkli ekranı, Garmin’in en yeni Edge 1050’sinin 3,5 inçlik ekranından daha büyük ve daha iyi okunabilirlik için parlama önleyici kaplı. Pil ömrünün 30 saatin üzerinde olduğu iddia ediliyor ki bu da Garmin’in amiral gemi tasarımını (iddia edilen süre 20 saat) bir kez daha geride bırakmaya yetiyor.


