Bizimle iletişime geçin

Haberler

HALİL İBRAHİM DOĞAN İLE GELECEĞE

“Gelecek birkaç yıl içinde Türkiye’de dağ bisikletinin en iyilerinden biri olabilir…”

Bu sözler Brisaspor antrenörü Nadir Yavuz’a ait. Geleceğe dair bahse konu olan isim ise 2000 doğumlu Halil İbrahim Doğan. Belki de Türkiye’de genç sporcuların en fazla şans bulduğu spor branşlarından biri olan bisiklet sporunda kendine sağlam bir yer edinmeye çalışan onlarca gençten biri olan Halil İbrahim Doğan, 18 yaşında olmasına karşın kendisinden beklentilerin büyük olduğu bir sporcu. Keza bu beklentiler boşuna değil.

Kütahya’da 10 Eylül 2010 tarihinde dünyaya gelen Halil İbrahim’in bisiklete başlaması 2011 yılında bisiklet antrenörü Gökhan Baykara’nın okulda düzenlediği bir bisiklet yarışı sayesinde olmuş. Neredeyse gözünü açar açmaz kendini bisikletin selesinde bulan Halil İbrahim Doğan hem dağ hem de yol bisikletinde yarışıyor. Kendisini hangi branşta daha rahat hissettiğini sorduğumuz Doğan’ın cevabı, bisiklete ne denli tutku ile bağlı olduğunun da bir ispatı.

“Ben kendimi dağ bisikletinde daha rahat hissediyorum ve açıkçası dağ bisikletini de daha çok seviyorum. Çünkü hırs ve azim gerektiren dağ bisikleti bende daha büyük bir heyecan yaratıyor.”

undefined

2016 senesi Halil İbrahim Doğan’ın hem spor hem de kişisel kariyeri için önemli bir yıl. O sene henüz 16 yaşında olan Doğan ilk kez ailesinin yanından ayrılarak geçtiğimiz yıla kadar formasını terlettiği Brisaspor’a transfer olur. Türk bisikletine geleneği ve disipliniyle geçmişten bugüne pek çok bisikletçi kazandıran Brisaspor Halil İbrahim Doğan’ın da sporculuk yaşantısını şekillendirmiş, “Brisaspor’un bana özellikle yol bisikletinde çok büyük katkıları oldu. Bu sayede 2016 yılından itibaren yol bisikletindeki başarılarım arttı. Dağ bisikleti antrenmanlarını ise Kadir Kelleci ile birlikte yapıyorduk. Kadir abi benden daha tecrübeli olduğu için onunla faydalı antrenmanlar yapıp, ondan güzel bilgiler öğrendim. Brisaspor’da güzel dostluklar ve tecrübeler edindim.”

Halil İbrahim Doğan ailesi yerine koyduğu Brisaspor’un desteğini yalnızca antrenmanlarda görmemiş. Genç sporcu 2017 yılında şanssız bir sakatlık yaşayan sporcu düşerek kolunu kırdı. Türk bisikletini yakından takip eden herkesin üzerine titrediği Halil İbrahim’in sakatlığı büyük üzüntü yaratsa da sporcu bu dönemde Brisaspor ailesinin desteğiyle tekrardan ayağa kalkmasını bildi. Ancak rekabetçi bir yapıya sahip Halil İbrahim’in içinde sakatlık ufak da olsa bir ukde bırakmış, “Sakatlığım nedeniyle bazı yarışlara katılamadım, özellikle hedefim olan bir tanesine katılamamak beni biraz da olsa üzdü.”

Erken yaşta bisiklet sporuna başlayan Halil İbrahim Doğan şu anda lise öğrencisi, ancak genç bisikletçi spor ve eğitimin bir arada güçlükle gittiğini belirtmeden edemiyor. Türkiye’de genç bir bisikletçi olarak en büyük zorluğu ise kendilerine göre daha fazla üst düzey yarış koştuklarını söylediği yurt dışı yarışlarındaki rakiplerine karşı çektiğini ekliyor. Eğitim ve antrenmanlar dışında kendine az da olsa zaman ayırabildiğini söyleyen  Doğan’ın bu vakitlerdeki favori aktiviteleri; gezmek, sinemaya gitmek ve kitap okumak.

undefined

Soldan sağa: Onur Aydoğan, Mustafa Sayar, Aziz Sırnaç, Başak Koç, Ahmet Örken ve Halil İbrahim Doğan

Yeni sezonda Mustafa Sayar, Anton Sintsov ve Ahmet Örken transferleriyle ses getiren Salcano – Sakarya takımına Onur Aydoğan ile birlikte iki genç yetenek olarak transfer olan Halil İbrahim Doğan, takımdaki oluşumdan ve şehrin dağ bisikletine yaptığı yatırımdan son derece memnun. Takımın bir parçası olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu ifade eden Doğan son olarak antrenörü Aziz Sırnaç’ın kendisiyle özel olarak ilgilendiğini söylüyor. Geliştirmesi gereken yönleri olarak ise iyi yokuş çıkabilmesine karşın tırmanış yeteneğini gösteriyor. “Tıpkı yokuş yeteneği gibi dağ bisikleti için de  iyi bir tekniğe sahibim ama bu özelliğimi de daha çok çalışarak geliştirmem lazım.”

Son olarak Halil İbrahim’e yeni sezondan beklentilerini soruyoruz. “Öncelikle sezona güzel bir antrenman programı ile hazırlanmak. Sezon içi hedeflerim takımızın faaliyet programında yer alan yarışlarda podyum yapmak ve yarışları en iyi şekilde tamamlamak.  Hedeflerimin arasında Balkan şampiyonluğu ile Avrupa dağ bisikleti şampiyonasında ilk 10 içerisinde bitirmek var. Bir diğer hedefimse UCI dünya sıralamasında ilk 20 içine girebilmek.”

undefined

Türk bisikletinin gelecek vadeden isimlerinden Doğan’ın yeni sezondaki takım arkadaşı Türk bisikletinin yıldızı Ahmet Örken

 Henüz 18 yaşında olan Halil İbrahim Doğan’ın hedefleri belli, önünde ise hedeflerini gerçekleştirmek için yeterince vakit var.

Halil İbrahim Doğan ile kısa kısa…

Örnek aldığın sporcular: Julien Absalon ve Alberto Contador

Favori film: Hızlı ve Öfkeli ile Türk komedi filmleri

En çok dinlediğin müzik türü: Motivasyon şarkıları

2013’ten bu yana dağ ve yol bisikletinde toplam 45 madalya kazanan Halil İbrahim’in künyesi:

2013.mtb türkiye şampiyonası Bursa 1

2016 Türkiye MTB şampiyonası –  Yalova – 1

2016 Türkiye Gençler Yol şampiyonası – Sivas – 1

2016 Balkan MTB Şampiyonası – 1

2016 Balkan yol şampiyonası – 3

2017 Sakarya MTB Cup gençler – 1

2017 Bulgaristan yol bisiklet uru 2.2 genel klasman 2.  ve yokuş mayosu 1. 

  

 

 

 

E-Posta Bülteni

E-Posta bültenimize abone olun, en son haber ve röpörtajlardan ilk sizin haberiniz olsun!

Yorumlar için tıklayın

Cevapla

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Öne Çıkanlar

Bağlan
E-Posta Bülteni

E-Posta bültenimize abone olun, en son haber ve röpörtajlardan ilk sizin haberiniz olsun!