Bizimle iletişime geçin

Haberler

HOLLANDA AVRUPA’NIN EN UZUN ISITMALI BİSİKLET YOLU İNŞASINA BAŞLAYACAK

Hollanda’nın Wageningen ve Arnhem şehirlerini birbirine bağlayan 1.7km’lik bisiklet yolu, Avrupa ve hatta dünyada bir ilk olma özelliği taşıyor.

Şehirlerarası ulaşımda bisikleti günlük yaşama entegre eden Hollanda’nın doğusundaki Wageningen ve Arnhem’i birbirine bağlayan güzergahın bir parçasını oluşturan yeni 1.7km’lik “bisiklet yolu”, yerel bir kağıt fabrikasının atıklarıyla sıcak tutulacak.

Gelderland konsey sözcüsü Petra Borsboom, yolun Batı Avrupa’nın en uzun ısıtmalı bisiklet yolu olacağına inandıklarını söyledi. Dünyanın en uzun yolu olduğu iddiasında bulunmak istemediklerini belirterek sözlerine devam eden Borsboom, ‘Çin’de bilmediğimiz benzer bir bisiklet yolu daha var” dedi.

Hollanda’da yerel yönetimler tarafından kış ayları göz önünde bulundurularak bisiklet yollarının ısıtılmasına yatırım yapılıyordu, ancak daha önce Gelderland’dakine benzer ölçekte bir çalışma yapılmamıştı.

Konseyde ayrıca kurbağaların sıcak yolu rahat bulabileceği, bu nedenle hem kendilerini hem de bisikletçileri tehlikeye sokabileceği endişeleri dile getirilmesine karşın, Gelderland konseyi, birçok su kuşu ve kunduzun doğal yaşam alanı olan bölgede ısıtmalı bisiklet yolunun yerel yaban hayat üzerindeki etkisini izleme sözü verdi.

Projenin yakında ihaleye açılacağını söyleyen Borsboom, sözlerine şöyle devam etti; “Yeni teknikler geliştiren şirketlerle çalışmak istiyoruz. Kurbağaların yola çıkmak isteyecekleri konusunda çok fazla korku var, ama küçük hayvanlar üzerindeki etkisini de çok yakından takip edeceğiz.”

E-Posta Bülteni

E-Posta bültenimize abone olun, en son haber ve röpörtajlardan ilk sizin haberiniz olsun!

Yorumlar için tıklayın

Cevapla

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Öne Çıkanlar

Bağlan
E-Posta Bülteni

E-Posta bültenimize abone olun, en son haber ve röpörtajlardan ilk sizin haberiniz olsun!