Bizimle iletişime geçin

Haberler

POŞETTEN BİSİKLET YOLUNA!

Malumunuz, yeni yılla beraber marketlerden alınan poşetler 25 kuruştan satılacak. Poşeti parayla satmayan marketlere ise para cezası kapıda. Peki bu ücretler nereye aktarılacak? Cevabı Çevre ve Şehircilik Bakanı Yardımcısı Mehmet Emin Birpınar verdi: “25 kuruşluk poşet ücretinin 15 kuruşu bisiklet ve yaya yolu yapımında kullanılacak.”

Plastik poşetlerin ücretli satılmasını da içeren Çevre kanunu değişikliği 1 Ocak 2019’dan itibaren uygulamaya geçecek. Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Çevre Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanuna göre plastik alışveriş poşetler tüketiciye en az 25 kuruştan satılacak. Plastik poşetleri ücretsiz veren işletmelere para cezası kesilecek.

Kanuna göre çevrenin korunması için plastik poşet ve ambalaj kullanımının azaltılması, depozito uygulanması gibi mekanizmalar kullanılacak.

Kanun Resmi Gazete’de yayımlanınca, sosyal medyada “Marketler şimdi de poşetten kazanacak” iddiaları gündeme gelmişti. Bunun üzerine açıklama yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Yardımcısı Mehmet Emin Birpınar, “Poşet 25 kuruş, bunun 15 kuruşu kanunen Bakanlığa gidecek. 10 Kuruş zaten poşetin maliyeti. 2 Kuruş da KDV. Marketler poşetten para kazanamaz. Poşeti parayla satmayan marketlere de ceza var. Bütçeye gelecek paralarla; altyapı, sıfır atık, bisiklet ve yürüyüş yolları, gürültü bariyerleri, arıtma tesisleri yapımı için kaynak sağlanacaktır” dedi.

E-Posta Bülteni

E-Posta bültenimize abone olun, en son haber ve röpörtajlardan ilk sizin haberiniz olsun!

Yorumlar için tıklayın

Cevapla

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Öne Çıkanlar

Bağlan
E-Posta Bülteni

E-Posta bültenimize abone olun, en son haber ve röpörtajlardan ilk sizin haberiniz olsun!