Bizimle iletişime geçin

Haberler

JULIAN ALAPHILLIPPE: KAZANMAYA DEVAM ETMEK İSTİYORUZ

Tirreno-Adriatico öncesi düzenlenen lansmanda konuşan Deceuninck-QuickStep’in 26 yaşındaki lider sporcusu Julian Alaphilippe, geçtiğimiz hafta sonu Strade-Bianche’de aldığı galibiyet sonrasında Tirreno-Adriatico ve Milan-San Remo’yu da kazanmasının mümkün olduğunu dile getirdi.

Davide Rebellin ve Philippe Gilbert daha önce Liège-Bastogne-Liège, Amstel Gold Race ve Flèche Wallonne’yi kazanarak Ardennes klasiklerinde hat-trick yapmış; Fabian Cancellere ise 2008’de mart klasiklerinin üçünü de kazanmayı başaran tek sporcu olmuştur.

Şimdi ise Alaphilippe, mart klasiklerinde hat-trick yapmayı denemek için hazır olduğunu düşünüyor.

“Strade Bianche benim ilk büyük hedefimdi, belki de Fleche Wallonne’den çok daha fazlasıydı. Bu yüzden onu kazanabildiğim için çok mutluyum. Şimdi daha fazlasını istiyoru ve bu yüzden , Tirreno-Adriatico ve Milan-San Remo’ya odaklanacağım. Ama bir yandan da rahatım çünkü zaten dört yarış kazandım ve Strade-Bianche’yi kazanmış olmak zaten yeterince özeldi.” Diye Alaphilippe, yine de kesinlikle en iyisi için çalışacağını belirtti.

Sezona Vuelta a San Juan’da başlayan ve ardından Kolombiya Turu’nda yarışan Alaphilippe, sezona erken bir hazırlık için Kolombiya’da irtifa kampı yaptı. Ardından Strade-Bianche’de yarışan ve galibiyetle yarışı tamamlayan 26 yaşındaki Fransız, 2019’a üç etap galibiyeti ve bir klasik zaferi ile başladı.

undefined

Takımı Deceuninck-QuickStep’in de Starde-Bianche,  Tirreno-Adriatico ve Milan-San Remo’yu Fransız sporcunun yeteneklerine ve yarış becerilerine mükemmel bir şekilde uyan üç hedef olarak belirledi. Takım olarak sezona başarıyla başladıklarını  ve bunu devam ettirmek istediklerini belirten Alaphilippe, “Bu hepimiz için inanılmaz bir başlangıç oldu” dedi.

“Liège-Bastogne-Liège’e kadar uzun bir yolum var ve bu yüzden her yarış sonrasında mümkün olan en iyi şekilde iyileşmem, toparlanmam gerekiyor. Daha fazla antrenmana değil sadece iyi kalmaya ihtiyacım var şu durumda” şeklinde konuşan Alaphilippe, şimdiden yarışın favori isimleri arasında.

Yarışla ilgili olarak da konuşan Fransız profesyonel, “Zamana karşılarda fena değilim ama bu tarz etapları sevmiyorum. Tom Dumoulin, Primoz Roglic ve Geraint Thomas gibi adamlar, zamana karşı yarışlarda gerçekten iyiler, bu yüzden göreceğiz. Ben ve Elia Viviani etap galibiyetleri için buradayız. Takım zamana karşı etabından sonra her gün genel klasmanı düşünerek yarışacağız. ” dedi.

E-Posta Bülteni

E-Posta bültenimize abone olun, en son haber ve röpörtajlardan ilk sizin haberiniz olsun!

Yorumlar için tıklayın

Cevapla

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Öne Çıkanlar

Bağlan
E-Posta Bülteni

E-Posta bültenimize abone olun, en son haber ve röpörtajlardan ilk sizin haberiniz olsun!