Bizimle iletişime geçin

Editoryal

CERAMIC SPEED ÇEKİŞ SİSTEMİ

Sürtünmeden kaynaklı olarak bisikletçinin harcadığı enerjinin boşa gitmesi, geleneksel çekiş sistemlerinin yumuşak karnı. Öyleyse neden geleneksel yöntemlerden vazgeçmeyelim?

ceramicspeed.com

Ana amaç %99 verimli çekiş sistemi” diyor Ceramic Speed’in teknoloji müdürü Jason Smith. “Geleneksel çekiş sistemlerinin neden olduğu sürtünme, bisikletçinin enerjisini boşa harcamasına neden oluyor. Sürtünmeden kaynaklı bisikletçinin harcadığı enerjinin boşa gitmesi, geleneksel çekiş sistemlerinin yumuşak karnı. Öyleyse neden geleneksel yöntemlerden vazgeçmeyelim?

Söz konusu güç transferi olduğunda alışılageldik çekiş sistemleri verimlilik anlamında %90-97 puan civarındadır. Ceramic Speed’in var olan ürünleriyle – Oversized Pulley jant sistemi ve UFO zinciri – bu rakamı %98’e kadar çıkartıyor. Ancak atılan son adım %99 verimlilik puanı sağladı. Marka geleneksel çekiş sistemi kurallarını çöpe atarak işe sıfırdan başlamış.

Zincir ve aktarıcıların yerine Ceramic Speed, 21 seramik rulman ve karbon şaftı koyuyor. Sistemde vites değişimi kaset tarafındaki rulman grubunun şaft içindeki bir motorla hareket ettirilmesi ile sağlanıyor. Smith’e göre, sistem zincir hareketinin yarattığı sürtünmeyi sekiz puan azalttığı gibi, yüksek verimlilikle üstüne iki puan ekliyor. Sistemin gelişimi için Ceramic Speed, Colorado Üniversitesi’nde makine mühendisliği bölümüyle ortak çalışıyor.

“İş birliğimizin ilk evrelerinden itibaren, var olan sistem içerisinde en fazla gelişimi şaft konseptinde yakalayacağımız aşikardı. Bu nedenle verimlilik puanı 99’a ulaşana kadar, altı ay boyunca tasarımın prototipi üzerinde çalıştık” diyor Smith. “Bazılarına göre, optimize edilmiş geleneksel sistemle kıyaslandığında gelişim dikkat çekici. Ayrıca, birçok ciddi yarışçı %98 verimlilikten %99 verimliliğe çıkmanın podyum ile ‘bir sonraki yarışa bakacağız’ arasındaki farkı yarattığını çok iyi bilir.”

Ceramic Speed çekiş sistemi verimlilikten daha fazlasını sunuyor. Daha basit, daha temiz ve kaplanabilir; ki bu alışıldık bir çekiş sistemine göre daha uzun süre dayanıklı olmasını sağlar. Aynı zamanda, Ceramic Speed yeni geçiş sisteminin daha hafif ve kompakt olduğunu söylüyor.

Sistem hala gelişim aşamasında ve firmanın önündeki en büyük engel, gelişmiş zincir ile sisteme özel kadrolar üretilmesi gerekliliği. “Teknik açıdan bizim için aşması kolay bir engel ve halihazırda kadro üreticileri ile işbirliği odaklı görüşmeler halindeyiz.”

E-Posta Bülteni

E-Posta bültenimize abone olun, en son haber ve röpörtajlardan ilk sizin haberiniz olsun!

Bir sonraki:

SPORCU KALBİ

Kaçırmayın:

SHIMANO XTR M9100

Yorumlar için tıklayın

Cevapla

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Öne Çıkanlar

Bağlan
E-Posta Bülteni

E-Posta bültenimize abone olun, en son haber ve röpörtajlardan ilk sizin haberiniz olsun!