Bizimle iletişime geçin

Haberler

REMCO EVENEPOEL SEZONA HAZIR DEĞİL

Il Lombardia’da geçirdiği korkunç kaza sonrası hala iyileşme sürecinde olan Remco Evenepoel, sezona Şubat’ta başlamaya hazır hissetmediğini söyledi.

Fotoğraf Tim de Waele/Getty Images

Il Lombardia’da geçirdiği korkunç kaza sonrası hala iyileşme sürecinde olan Remco Evenepoel, sezona Şubat’ta başlamaya hazır hissetmediğini söyledi.

Değişken 2020 sezonunda her şey yolunda gitseydi Deceuninck Quick-Step’li Remco Evenepoel, merakla beklenen ilk büyük tur sahnesine çıkışını Giro d’Italia’da yapmayı hedefliyordu. Ne yazık ki Belçikalı sporcu için işler yolunda gitmedi.

Evenepoel, Ağustos ayında Il Lombardia’da yarıştığı sırada ciddi bir kaza atlattı. Bir köprünün alçak duvarına çarpıp aşağı düşen genç bisikletçinin pelvisinde kırık oluştu ve farklı sakatlıklarla da mücadele etmek zorunda kaldı. 

Bisiklet tutkunlarının büyük umutlar beslediği Evenepoel, yaşadığı kazanın ardından Ekim ayında bisiklete geri döndü. Ama genç sporcu hala tam iyileşemediğini ve sezona başlama tarihini ertelediğini duyurdu.

Remco Evenepoel takımının medya gününde yaptığı açıklamada, hala bazı küçük sorunlar yaşadığını söyledi. “Dürüst olmak gerekirse, ne zaman yeniden başlayabileceğimi henüz bilmiyoruz. Çünkü bedenime yüzde 100 hazır olması için için zaman tanıdık ve geri dönüşümü biraz yavaşlattık. Bazı küçük sorunlarım var ve bisiklette rahat hissetmiyorum. Bu yüzden ne zaman ve nerede yeniden başlamaya hazır olacağımı bilmiyorum ”dedi.

Remco Evenepoel
Fotoğraf: Deceuninck Quick – Step

Hedef Giro

Genç bisikletçi sele üzerinde birkaç saat geçirmesinin hala zor olduğunu ve dönüşünden önce düzelmesi gerektiğini söyledi. Wielerflits’e verdiği röportajda kırıkların olduğu yerden hala acı çektiğini ve sele üzerinde saatlerce kalınca canının acıdığını söyledi.

Belçikalı, takımı Deceuninck Quick – Step’le beraber çalışmıyor. Kendi başına programlı bir şekilde çalıştığını söyleyen genç isim, birkaç haftadır bisiklet sürmüyor. Evenepoel, onun yerine yüzme ve koşma antrenmanları yaptığını söyledi. 

En başından beri Şubat ayında hazır olmak için çalışan 20 yaşındaki bisikletçi, programının gerisinde olmadığını söyledi. Hatta programının biraz ilerisinde olduğunu bu yüzden panik yapmadığını belirtti.  Ne zaman döneceğine dair bir fikrinin olmadığını söyleyen Evenepoel, “Vücudum cevapları verecek, biz de göreceğiz. Elbette Giro’da hazır olmayı hedefliyorum. Hala ne zaman ve nerede yeniden başlayacağımı veya yarışabileceğimi söyleyemiyorum ama Giro’ya gitmeyi hedefliyorum. ” dedi.

Deceuninck Quick-Step şu anda İspanya’da antrenman yapıyor. Takıma yeni katılan ünlü sprinter Mark Cavendish’in dönüşü de ilgi çekiyor.

Kaynak: Cyclingnews, Cycling Weekly

E-Posta Bülteni

E-Posta bültenimize abone olun, en son haber ve röpörtajlardan ilk sizin haberiniz olsun!

Yorumlar için tıklayın

Cevapla

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Öne Çıkanlar

Bağlan
E-Posta Bülteni

E-Posta bültenimize abone olun, en son haber ve röpörtajlardan ilk sizin haberiniz olsun!