Bizimle iletişime geçin

Haberler

EBİT’li gençler Çanakkale Şehitleri İçin 630 Kilometre Pedal Çevirecek

Ege Üniversitesi Bisiklet Topluluğu üyeleri Çanakkale Şehitlerini anmak için İzmir’den yola çıktı.

Ege Üniversitesi Bisiklet Topluluğu (EBİT), geleneksel olarak düzenlediği “Çanakkale Şehitlerini Anma Bisiklet Turu” etkinliğinin bu yıl 13’üncüsünü gerçekleştiriyor. EBİT üyesi öğrenciler, Çanakkale Şehitlerini Anma Turu için Ege Üniversitesinden yola çıktı.

Çanakkale Şehitlerini anmak için İzmir’den yola çıkan EBİT, yaptığı farklı etkinliklerle bisiklet toplulukları içinde birçok ilki gerçekleştiriyor. Çanakkale şehitlerini anmak için İzmir’den Çanakkale’ye yola çıkan 12 kadın ve 15 erkek EBİT üyesi öğrenciler, yaklaşık 630 kilometre pedal çevirecek. Yol boyunca 27 bisikletli genç,  Çandarlı, Ayvalık, Küçükkuyu, Babakale, Geyikli, Bozcaada, Çanakkale, Gelibolu’yu ziyaret edecek. Egeli gençler, Gelibolu’da 57. Alay, Conk Bayırı ve Şehitler Abidesi’ni ziyaret ederek, Çanakkale şehitlerini anacak.

Bisiklet Topluluğunun akademik danışmanlığını yürüten EÜ Eczacılık Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bintuğ Öztürk, “Çanakkale Şehitlerini Anma Bisiklet Turuna katılan EBİT üyelerimiz, 630 kilometreyi 9 günde tamamlamayı hedefliyor. EBİT’li gençler, yaptıkları işlerle topluluklarında hep birlik ve dayanışmayı amaçlıyor. Genç nesiller olarak ülkemizin geçmişini çok iyi biliyoruz. Tarihimize, geçmişimize ve kültürümüze çok önem veriyoruz. Çanakkale Şehitlerini Anma Turumuz her yıl geleneksel olarak devam edecek” dedi.

Gran Fondo Nedir?

Gran Fondo amatör bisikletçilere açık uzun yol bisiklet yarışlarına verilen isimdir.

İsmi “Gare di fondo” yani “mesafe yarışları” deyiminden gelen bu yarışlar, çogunlukla, katılımcıların yaş ve düzeyine göre, aynı parkurda ama farklı mesafe ve zorluk düzeyinde organize ediliyor. Farklı mesafelerdeki yarışlar “Gran Fondo”, “Mezzo Fondo” ve “Fondo” olarak adlandırılıyor. “GranFondo” şüphesiz aralarındaki en uzun mesafeli olan parkur için kullanılıyor. Avrupa’da on yıllar boyunca oldukça popüler hale gelen geniş katılımlı “GranFondo” bisiklet yarışları diğer kıtalara da yayılmayı ve yoğun ilgi görmeyi başarmış. Bir spor müsabakası, kültürel bir deneyim ya da sosyal sorumluluk hareketi olarak bisiklete binen kitleleri bir araya getiren Gran Fondo’ların Türkiye’de en bilinenleri arasında AKRA Gran Fondo Antalya, Salcano Gran Fondo Marmaris, Salcano Gran Fondo Kapadokya ve Veloturk Gran Fondo Çeşme müsabakaları önde geliyor.

E-Posta Bülteni

E-Posta bültenimize abone olun, en son haber ve röpörtajlardan ilk sizin haberiniz olsun!

Yorumlar için tıklayın

Cevapla

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Öne Çıkanlar

Bağlan
E-Posta Bülteni

E-Posta bültenimize abone olun, en son haber ve röpörtajlardan ilk sizin haberiniz olsun!