Türk bisikletinin çiçeği burnunda yarışı UCI 2.2 Tour of Sakarya, Adapazarı kent meydanından verilen start ile başladı.
Dört etaplık yarışta 13 takımdan toplam 75 sporcu mücadele ediyor.
Yarışın ilk edisyonunda bugün 104.9 kilometrelik Sakarya – Sakarya etabı koşuldu.
Yeşili ile ünlü Huzur Coğrafyası Sakarya’da bisikletçileri keyifli ve bir o kadar da kırıcı bir parkur bekliyordu.

Avrupai yollar
İlk 25-30 kilometrenin düz olduğu parkur asıl yüzünü köy yollarına girilmesi ile göstermeye başladı.
Zaman zaman ayçiçeği bahçeleri arasında zaman zaman ise büyükbaş hayvanların otladığı bahçeleri birbirinden ayıran çitlerin arasında pedal çeviren bisikletçilerin görüntüsü, Avrupa yollarında görmeye alışık olduğumuz karelere sahne oldu.
Elbette sporcular için durum farklıydı. Ayçiçeği Bisiklet Vadisi’nden başlayarak Kaynarcık ve Kaynarca’yı geçerek sporcuları zorlu beş tur bekliyordu.
Sıcağın da etkisiyle yokuşun henüz daha başlarında geride kalmaya başlayan sporcular olurken, günün 2. Kategori ilk tırmanış kapısı 41.6’ncı kilometrede geçildi.
Bu kapıdan birinci sırada Terengganu Polygon Cycling Team’den Jambaljamts Sainbayar geçerken, ProTouch’dan Kent Main ikinci ve Premier Tech U23 Cycling Project’in Kanadalısı Robin Plamondon üçüncü olarak tırmanış puanlarını topladı.
Turlar arttıkça pelotonun gerisine düşen sporcu sayısı da artmaya başladı. Bunun sonucu olarak geride geniş çaplı grupettolar oluşmaya başladı. Bu da parkurun sporculara ne denli zorlayıcı geldiğinin bir göstergesiydi.

Pelotonun önünde ise kaçış grubu uzun kilometreler boyunca peşi sıra gelen denemelerle ancak oluşabildi. Grup pelotonla farkı çok fazla açamasa da üstünlüklerini finişe taşımayı bildiler.
Terrengaru farkı
Kaçış grubunu oluşturan Jambaljamts Sainbayar, Burak Abay, Igor Czhan, Anatolii Budiak, Main Kent ve Guillaume Dauschy günün ikinci yokuş kapısına da önde ulaştılar.
4’üncü turun sonunda geçilen kapıdan Moğolistanlı 25 yaşındaki Jambaljamts Sainbayar bir kez daha en yüksek puanı toplarken, takım arkadaşı Anatolii Budiak 3, Main Kent ise bir puanla yetindi.
Yarışın artık son kilometrelerine girilirken finiş için sporcular arasında son hazırlıklar yapılırken, günün tek puan klasmanı kapısından da Jambaljamts Sainbayar ilk sırada geçmeyi başardı. Moğol sporcuyu Spor Toto Cycling Team’den Burak Abay takip ederken, 26 yaşındaki Güney Afrikalı Main Kent bu kapıdan da üçüncü olarak geçti.
Finişe ana grubun 56 saniye önünde ulaşan kaçış arasında yapılan sprintte etabın galibi Terengganu Polygon Cycling Team’den Jambaljamts Sainbayar oldu. Burak Abay podyumun ikinci basamağında yer alırken, Almaty Cycing Team’den Igor Czhan günü üçüncü tamamladı.

Bu sonuçların ardından Sainbayar hem genel klasman hem tırmanış hem de puan klasmanında liderliğe otururken, takım arkadaşı Ukraynalı sporcu Anatolii Budiak’ın dördüncü olmasıyla da Malezya Kıta ekibi Terengganu Polygon Cycling Team takım klasmanında zirveye oturdu.
Tour of Sakarya’ya yarın da 158 kilometrelik Sakarya – Kandıra – Sapanca – Sakarya etabı ile devam edilecek.
1’İNCİ ETABIN İLK 10’U ŞU ŞEKİLDE:
1 Jambaljamts Sainbayar (Terengganu Polygon Cycling Team) 00
2 Burak Abay (Spor Toto Cycling Team) “
3 Igor Czhan (Almaty Cycling Team) “
4Anatolii Budiak (Terengganu Polygon Cycling Team) “
5 Kent Main (ProTouch) “
6 Guillaume Dauschy (Premier Tech U23 Cycling Project) 13”
7 Vitaliy Buts (Sakarya BB Pro Team) 56”
8 Yacine Hamza (Cezayir) 1’51”
9 Halil İbrahim Doğan (Sakarya BB Pro Team) “
10 Matisse Julien (Premier Tech U23 Cycling Project) “
E-Posta bültenimize abone olun, en son haber ve röpörtajlardan ilk sizin haberiniz olsun!
