Bizimle iletişime geçin

Haberler

“SAKLAYACAK HİÇBİR ŞEYİM YOK”

Nairo Quintana, açılan doping soruşturması hakkında yaptığı açıklamada odasında dopingle ilgili bir şey bulunmadığını ve kariyeri boyunca temiz yarıştığını söyledi.

Fotoğraf - Tim van Wichelen/CV/BettiniPhoto

Fransız polisi 17. Etap sonrası Arkea-Samsic takımının otelinde aramalar yapmış ve bunun sonrasında Nairo Quintana üzerinde toplanan doping şüphesiyle bir soruşturma başlatılmıştı.

Doping soruşturmasının açılmasının ardından Nairo Quintana, bir açıklama yaparak doping iddialarını reddetti. Kolombiyalı sporcu, Fransız polisinin odasında, belki Fransız makamlarının aşina olmadığı ama tamamen yasal olan vitamin takviyeleri bulduğunu söyledi. Her şeyin açıklığa kavuşmasının bu kadar uzun sürmesinin nedeninin bu olduğunu söyleyen sporcu “Hiçbir şüpheye mahal vermemek için hiçbir doping maddesinin bulunmadığını teyit ederim” dedi.

Quintana yaptığı açıklamada, Fransız yetkililerin onu hiçbir şeyle suçlamadığını vurguladı ve kendisinin ve erkek kardeşi Dayer’in sorguya gönüllü olarak gittiğini kaydetti. Quintana hem Pazartesi hem de Salı günü savcının sorularına açık ve temiz bir vicdanla yanıtlar verdiğini anlattı. Savcının soracağı her soruya cevap vermeye hazır olduğunu belirtti.

Kolombiyalı bisikletçi, takım menajeri Emmanuel Hubert tarafından söylenen, soruşturmanın Quintana ve takımın bir parçası olmayan yakın çevresine yönelik olduğu sözlerine “Bir yanlış anlaşılmayı da açıklığa kavuşturmak istiyorum, ne son Tour sırasında ne de daha önceki herhangi bir yarışta, takımın parçası olmayan bir personele asla danışmadım. Saklayacak hiçbir şeyim yok, olmadı” diyerek cevap verdi.

30 yaşındaki sporcu sözlerine, “Ben, Nairo Quintana, spor kariyerim boyunca temiz bir bisikletçiydim ve kusursuz bir biyolojik pasaportum var. Kamuoyuna, hayranlarıma ve bisiklet takipçilerine, kariyerim boyunca – genç, 23 yaş altı ve profesyonel –  performansımı geliştirecek, spor ilkelerine ihanet edecek yasadışı maddeler kullanmadığımı açıklamak istiyorum.

Ben korkmadan güçlü olmaya devam edeceğim, gerçeği savunacağım ve kalabalık bazen başka bir yöne gitse bile yoluma devam edeceğim. Arkadaşınız Nairo Quintana” diyerek son verdi.

E-Posta Bülteni

E-Posta bültenimize abone olun, en son haber ve röpörtajlardan ilk sizin haberiniz olsun!

Yorumlar için tıklayın

Cevapla

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Öne Çıkanlar

Bağlan
E-Posta Bülteni

E-Posta bültenimize abone olun, en son haber ve röpörtajlardan ilk sizin haberiniz olsun!