Bizimle iletişime geçin

Haberler

NBA YILDIZI LEBRON JAMES, CANYON’A YATIRIMCI OLDU

NBA’in yaşayan efsanesi LeBron James, Almanya merkezli bisiklet şirketi Canyon Bicycles’a öz sermaye yatırımcısı oldu

Dünyanın önde gelen tüketici odaklı bisiklet şirketi Canyon Bicycles GmbH, ABD merkezli LRMR Ventures ve SC Holdings’den öz sermaye yatırımı aldığını duyurdu.

Dikkat çekici olan ise LRMR Ventures’in NBA efsanesi LeBron James ve yakın arkadaşı Maverick Carter’ın sahibi olması.

Almanya merkezli bisiklet şirketine öz sermaye yatırımcısı olarak katılan LeBron James, aynı zamanda bisiklet sürmenin güçlü bir savunucusu. Nitekim bu ABD’li NBA yıldızının bisikletle olan ilk iş birliği değil.

2007’de Cannondale’in azınlık hisselerine sahip olan LeBron James,  2008’de de King for Kids Bike-a-Thon’u yaratmıştı.

Nike, Walmart, GMC, AT&T ve Chase Bank gibi mega markaların yüzü olan LeBron James, Canyon Bicycles’in Amerika Birleşik Devletleri’ndeki büyümesine yardımcı olmayı amaçlıyor.

LRMR Ventures’ın yatırımına ABD merkezli özel sermaye şirketi SC Holdings eşlik ediyor. Bu yeni yatırımlar, çoğunluk hissedarı Groupe Bruxelles Lambert (GBL)’ta bulunan Canyon’un mevcut hissedarlarına katılıyor.

Net yatırım rakamı paylaşılmasa da söylentiler meblağının yaklaşık 30 milyon ABD Doları olduğunu işaret ediyor. Şüphe yok ki firmalar yatırımlarından geri dönüş elde etmek isterler, ancak LeBron James’in eşit oranda bisiklet kullanımını yaygınlaştırmayı hedeflediği biliniyor.

Yapılan duyuruda, YouTube’un Baş İşletme Sorumlusu Robert Kyncl’ın artık Canyon yönetim kurulu üyesi olduğuna da yer veriliyor. Bisiklet şirketi, bu ilavenin dijital yeteneklerini güçlendireceğine inanıyor.

E-Posta Bülteni

E-Posta bültenimize abone olun, en son haber ve röpörtajlardan ilk sizin haberiniz olsun!

Yorumlar için tıklayın

Cevapla

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Öne Çıkanlar

Bağlan
E-Posta Bülteni

E-Posta bültenimize abone olun, en son haber ve röpörtajlardan ilk sizin haberiniz olsun!